Kórusfarsang

2024.02.12. 09:00

Hollywood klasszikus musicaljét adták elő a Bakony fővárosában, a helyi vegyes kórus legvidámabb estjén (videó)

A szoprán szólam apácajelmezes tagjai fogadták a régi és a jelenlegi tagokat, a vendégeket a Zirci Városi Vegyes Kórus farsangi mulatságán. Minden évben ez a legvidámabb – legendásan szórakoztató – estje a csapatnak, amire rendre paródiával készül. Idén Hollywood klasszikus musicalje, A muzsika hangjainak bakonyi átirata volt soron.

Rimányi Zita

A szoprán és a tenor szólam tagjai a színpadon a zirci kórusfarsangon. A közönség soraiban is jelmezesek ültek

Forrás: Veol

Fotó: Rimányi Zita / Napló

Szíveteket kinyissátok, jókedvetek mutassátok – ez hangzott el biztatásként a kórusfarsangon már megszokott vidám műsor elején. Majd A muzsika hangjai című film ismert dallamai csendültek fel. Az 1964-es alkotásban Julie Andrews alakította a főszereplőt, Máriát, a kolostorból nevelőnőnek került lányt, akitől Zircen többek közt az a mondat hangzott el: "Bárhol vagyok, énekelnem kell". A kórustagok nagyrészt hasonlóképp vannak ezzel, életük fontos részét jelentik a próbák, amelyeken miután becsukják a teremajtót, csak a dalok kapnak főszerepet, és ez így remek kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget nyújt számukra. A muzsika jelentőségét hangsúlyozó musical átiratában talán ezért is szerepeltek náluk zirci, veszprémi helyszínek.

Veol
 szoprán és a tenor szólam tagjai a színpadon a zirci kórusfarsangon. A közönség soraiban is jelmezesek ültek 
Fotó: Rimányi Zita / Napló / Forrás: Veol

A közönség soraiban is jelmezesek ültek, többek közt az alt szólam tagjai. A színpadon a szoprán és a tenor szólam a következő sorokat énekelve fejezte be előadását: "Nektek írtuk a paródiát, velünk dalolt minden dalostárs. Ugye, hogy jó buli volt ez?" Pedig még ezután következett az otthonról hozott finomságok megkóstolása, a mulatság beszélgetős, táncos része.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában