Alapos festésre volt szükség

2024.02.12. 21:00

Ismét nyitva a pápai kórház kápolnája

Az idei ökumenikus imahét perselyadományaiból és gyülekezeti felajánlásokból kifestették a Gróf Esterházy Kórház kápolnáját. A felújítás 300 ezer forintba került.

Haraszti Gábor

Sipos Gábor megbízott kórházigazgató, Salgó Ferenc plébániai kormányzó és ifj. Márkus Mihály református esperes a megújult kápolnában

Fotó: Horváth Andrea

1991-től több évtizeden keresztül az épület földszintjén található helyiségben tartották a miséket, aztán a koronavírus-járvány miatt ezeket be kellett szüntetni. A pandémiát követően azt a célt tűzték ki, hogy méltó körülmények között tudják fogadni a betegeket, családtagokat, elcsendesedni vágyókat a kápolnában. Ehhez viszont egy alapos festésre volt szükség, aminek egyik felét az imahét perselyadományai, másik részét a katolikus plébániák és a protestáns gyülekezetek felajánlásai biztosították. A festést Szelestey Attila és testvére, Ákos végezte.

Salgó Ferenc plébániai kormányzó elmondta, bízik benne, hogy látogatott lesz a kórházkápolna, mely a hét minden napján nyitva van, vasárnaponként 16.30-tól pedig szentmisét tartanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában