Mulattak

2024.02.07. 17:30

Kitűnő időben és hangulatban farsangoltak Balatonfüreden

Hatalmas érdeklődés mellett, kitűnő hangulatban rendezték meg a télűző farsangi mulatságot Balatonfüred arácsi városrészén az elmúlt hétvégén. Az eseményen részt vett mások mellett Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Bóka István polgármester is. A mulatságot a Kovács Örs vezette Arácsért Alapítvány szervezte.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

A vidám, jelmezes menet a néhai Kutas Árpád alpolgármesterről elnevezett emlékparkból indult szombat délután, majd a népház előtt elsétálva a Szent Benedek Iskola udvarára érkezett, ahol megkezdődött a farsangi mulatság. Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntője után Hári Lenke alpolgármester méltatta, hogy a több évtizedes alapítvány kiemelt célja a hagyományőrzés, amilyen a farsangi mulatság is. Komáromi Móric iskolaigazgató üdvözölte az együttműködést, miszerint az említett alapítvány az iskola udvarán szervezi meg rendezvényeit. 

Az eseményen díjazták a legötletesebb jelmezeket, a gyerekek például egyhetes vitorlástábort kaptak a Balatonfüredi Yacht Club jóvoltából. A farsang látványos mozzanata volt, mikor Kontrát Károly, Hári Lenke és Komáromi Móric meggyújtotta a telet képviselő kiszebábut, mely porig égett, ezzel jelképezve a tél elűzését, a tavasz érkezését. 

Az alapítvány forró teával, forralt borral és alapítványi újborral, valamint pálinkával és zsíros kenyérrel kínálta az embereket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában