Következik a Veszprémvölgyi utca

2024.02.29. 07:00

Megújult a Mocorgó játszótér a vármegyeszékhelyen (képgaléria)

Befejeződött a Mocorgó játszótér felújítása, melynek keretében új játszóeszközöket helyeztek ki és immár hivatalosan is birtokukba vehetik a helyet kicsik és nagyok, derült ki egy szerda délutáni sajtótájékoztatón.

Juhász-Léhi István

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere úgy fogalmazott, igyekeztek minél több kültéri közösségi helyszínt megújítani az elmúlt időszakban. Ennek során tizenöt játszótéren tudott az önkormányzat kisebb-nagyobb megújításokat eszközölni. A Mocorgó játszótér az egyik legnagyobb felújítási munkálaton esett át, hiszen 50 millió forintból tudott „kivirulni” sokak kedvenc helye. 

Új játszóeszközöket is kihelyeztek a gyermekek örömére
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Itt szükség volt arra, hogy a nagy játszóelemeket is kicseréljék, mert rossz állapotban voltak, és nem szerették volna, hogy azok veszélyessé váljanak. Sikerült modern és új játszóeszközöket kihelyezni különböző korosztályoknak, elég csak a baba-mama hintára gondolni. Bíznak abban, hogy még vonzóbb lett és még több veszprémi családnak fog vidám perceket szerezni a hely. 

Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a Kolostorok és kertek az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Veszprémben, 2008-as létrehozása óta egy igazi sikertörténet. Felidézte, folyamatosan épült, szépült, és igazi kuriózum lett, amit folyamatosan használnak futók, biciklizők, kutyasétáltatók. A megújult játszótérrel a kisgyerekes családoknak is szeretnének kedvezni.

A képviselő egy örömteli bejelentést is tett, amire sokan régóta vártak: megújul a Veszprémvölgyi utca útburkolata, hamarosan megkezdődhet az útfelújítás, így a látogatók új burkolaton érkezhetnek a Mocorgó játszótérhez. 

A játszótér felújítása a VKSZ Zrt. kivitelezésében valósult meg, melyben telepítettek kombinált mászóvárat, kisvonat mászóvárat, libikókát, háromrészes hintaállványt fészekhintával és laphintákkal. Ütéscsillapító felületet is készítettek, és felújították a betonszegélyeket. Hátravan a zöldfelületek rendezése, ami a napokban kezdődhet meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában