Don Bosco

2024.02.05. 18:00

Védőszentjükre emlékezett a pápai iskola osztálya

Bosco Szent Jánosról emlékeztek meg a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az iskolában az 5. B osztály a néhai olasz lelkipásztort választotta magának védőszentnek.

Haraszti Gábor

Az 5. B Bosco Szent Jánosról emlékezett meg

Forrás: iskola

Bosco Szent János (1815–1888) – akit gyakran csak Don Boscóként emlegetnek – egész életét a szegény sorsú gyermekek megsegítésének és nevelésének szentelte. A Szent István-iskolában a kezdetektől fogva hagyomány, hogy az osztályközösségek védőszenteket választanak maguknak. Van osztály, mely például Szent Andrást, Szent Hedviget, Szent Margitot választotta példaképéül, s az ő emléküket gondozza. Az 5. B osztály Bosco Szent Jánosét, akiről mostani emléknapján meg is emlékeztek. 

Kunszt Lukács és Fodor-Németh Nimród tanulók egy-egy megkapó gondolatot olvastak fel Teresio Bosco A szalézi Szent mondta… és Claudio Russo Jó reggelt Don Boscóval című kötetéből. Hekman Patrik egy, a Bosco életét feldolgozó képregényről osztotta meg olvasmányélményét. Az alkalmon Kerecsényi Zoltán nevelő kiemelte, idén van a Szalézi Szent Ferenc Társaság alapítójának, az ifjúság szentjének, pártfogójának, a keresztény pedagógia apostolának 90. szentté avatási évfordulója. Saját gyűjteményéből elhozta, megmutatta, kézbe adta a diákoknak Don Bosco ereklyéjét, egy kis szövetdarabkát a reverendájából, melynek kísérő szentképét kinagyítva az osztály bejárati ajtajára plakátként is elkészítette. A növendékek egy-egy Boscót ábrázoló képecskét is emlékül kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában