A víz világnapja

2024.03.21. 10:00

A víz karnyújtásnyira van, mégsem fogyasztunk belőle eleget

A víz világnapján a figyelem a folyékony kincs felé fordul, amely mindannyiunk számára elérhető, a legegészségesebb és legolcsóbb italunk. Mégis hajlamosak vagyunk keveset fogyasztani belőle.

Tóth B. Zsuzsa

Az értékes ásványi anyagokkal telített kékkúti ásványvíz a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében található Káli-medencéből származik, karakteres ízű, magas kalciumtartalmú. 

A  legegészségesebb és legolcsóbb italunk Forrás: pexels.com

A Káli-medencét mint egyedülálló természeti területet 1997-ben Nemzeti Parkká nyilvánították, így az itt található források is kiemelt védettséget élveznek. A Káli-medencére jellemző zártsággal sikerült elkerülni az urbanizáció környezetszennyező hatását, így őrizhette meg mai napig természeti kincseit, hagyományait. A Kékkúti természetes ásványvíz tisztaságát és az emberi szervezet számára kedvező összetételét a terület geológiai-hidrogeológiai adottságain túl a környezet érintetlenségének is köszönheti. Sok más mellett hozzájárul a véralvadás normál működéséhez, a normál izomműködéshez és anyagcsere-folyamatokhoz, az emésztőenzimek normál működéséhez. A falu határában levő üzem melletti forrásból magunk is megtölthetjük palackjainkat, mielőtt kirándulni indulunk a vidékre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában