Elismerték a legjobbakat

2024.03.16. 15:12

Díjakat vehettek át a Veszprém Vármegyei katasztrófavédők

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő ünnepségen csütörtökön elismerték a legkiválóbbak munkáját.

Veol.hu

Az arra érdemesek délelőtt az elismeréseket a Belügyminisztériumban vehették át, míg délután állománygyűlést tartottak a főigazgatóságon. Ahogy a katasztrófavédelem székházában megtartott ünnepségen elhangzott, 1848 hőseihez 176 év választ el, ám az általuk példaként örökölt szabadság, bátorság, hazaszeretet eszméje, és az ezek melletti határozott kiállás változatlan maradt.

Díjazták a katasztrófavédőket
Díjazták a katasztrófavédőket
Fotó: Szőke Péter BM OKF / Forrás: veszprem.katasztrofavedelem.hu

Az ünnepi állománygyűlés szónoka Laczkó Levente tűzoltó ezredes volt, a megbízott megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető. Beszédében kifejtette az említett örökség fontosságát, miközben felelevenítette a korszak legjelentősebb történelmi pillanatait. Kiemelte, hogy „március 15. jelkép lett”, és hogy ez az esemény nemcsak egy tavaszi napé, hanem az azt követő másfél évé, valamint a további magyar történelmi események szabadságküzdelméé. A beszéd után a Katasztrófavédelem Központi Zenekara adott műsort, mely magyar szerzők darabjait tartalmazta, köztük Farkas Antal és Kodály Zoltán egy-egy alkotását. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át azoknak, akik kiemelkedő munkát végeztek, és példaképek az állomány számára. A Veszprém vármegyéből származó Fekete Tamás József tűzoltó századost soron kívül előléptették tű. őrnaggyá kiváló szolgálataiért. Stummer Emőkét, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénztárosát pedig elismerésben és jutalomban részesítették hosszú ideje tartó kimagasló munkája elismeréseként. A Belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Őri György tűzoltó alezredesnek, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának. Többen délelőtt vehettek át elismerést a Belügyminisztérium ünnepségén. Az eseményt a Szózat után Kecskeméti Dániel tűzoltó dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes zárta köszöntőjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában