Alapkőletétel

2024.03.21. 14:00

Közösségi szolgáltató központ épül Mihályházán

A Közjóléti Alapítvány a Vidéki Családokért (KAVICS) meghívására a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat új épületének ünnepélyes alapkőletételére gyűltek össze az érdeklődők Mihályházán. A beruházás a tervek szerint 2025 nyaráig közel 200 millió forintból valósul meg.

Haraszti Gábor

A KAVICS Alapítvány Mihályházán 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy komplex szociális és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtson a kistelepülések lakosai számára. 2018-ban hozták létre a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot, melyhez az évek során egyre több település csatlakozott. Az ünnepélyes alapkőletételre elfogadta a meghívást Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Tisztl Henrik, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete elnöke.

Az új épület alapkövét Győrfy Viktória, Mészáros Géza, Kovács Zoltán és Polgárdy Imre közösen helyezte el
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, az alapítvány sok funkciót vállalt magára, kezdve a kulturális tevékenységektől az adománygyűjtésen át a vidéken élő társadalmi csoportok megsegítéséig.

- A szolgálat munkatársai nehéz feladatot vállaltak, sok türelem és empátia kell hozzá, de minden apró kis sikerélmény nagy lökést ad a szakembereknek, hogy érdemes ezt csinálni – fogalmazott Kovács Zoltán.

Mészáros Géza, a KAVICS Alapítvány elnöke, Mihályháza polgármestere rámutatott, az alapítvány életében új élet kezdődik az épület megvalósulásával.

- Megalakulásunkkor talán álmunkban sem mertünk gondolni arra, hogy egy ilyen értékű beruházással olyan szintet léphetünk, ami nagyban meghatározza a szolgálat további működését. Az alapítvány nyertes pályázatával egy modern, korszerű épületet alakítanak ki, benne pedig egy olyan szakmai szolgáltatás működik majd, mellyel településünk is gazdagodik.

Győrfy Viktória, a szolgálat intézményvezetője arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy jelenleg 27 kistelepülés több mint 18 ezer lakosának nyújtanak szolgáltatást a Pápai és a Zirci járás területén.

- Alapítványunk életében ez hatalmas mérföldkő, és bizton állíthatom, hogy ez a beruházás nagyon jó helyre kerül. A tervek szerint a korszerű, modern irodák a mai kor igényeinek megfelelnek majd, a klienseink részére a segítő beszélgetések intimitását biztosítja, minden generáció számára segítő szolgáltatást fog nyújtani, prevenciós programok színtere lesz. Azzal, hogy eljutottunk az alapkőletételhez, üzenetet is hagyhatunk a jövőnek. Emellett azonban a jelennek is, hiszen jelenlegi kollégáink és az általuk gondozott személyek, családok mielőbb élvezhetik a korszerű építmény és a szolgáltatás nyújtotta előnyöket.

A mihályházi óvodások tavaszköszöntő műsorát követően a rendezvény az alapkő elhelyezésével ért véget. Az épület várható átadása 2025. májusában lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában