SZÍN-VONAL

2024.03.19. 16:00

Továbbra is népszerű a művészeti oktatás

Az idei tanévben mintegy félszáz tanuló vesz részt a badacsonytomaji Tatay Általános Általános Iskolából a SZÍN-VONAL Művészeti Iskola művészetoktatásában.

Szijártó János

Ennek megfelelően a képző és tárgyalkotó területet választó tanulóknak az idei évben a szülői értekezletek időpontjához igazodva már több kiállításuk is volt - derült ki az intézményi tájékoztatóból. Mint megtudtuk, először az elsős és második osztályosok mutatták be közös játékos alkotásaikat. A művészetoktatást befogadó általános iskola az alsó tagozatos szülők számára szervezett nyílt napjára nagyszabású kiállítással készült, bemutatva a vizualitás eszközeivel kifejezett alkotásokon  keresztül a gyermekek lelki világát, személyiségét. A felső tagozatosok nyílt napjára szervezet tárlat pedig azt mutatta meg, hogy milyen magas szintre lehet emelni rendszeres és kitartó munkával a képi kifejező készséget. Ebben a hónapban a leendő elsősök számára is nyílt kiállítás.  

Mintegy félszáz tanuló vesz részt a badacsonytomaji Tatay Általános Általános Iskolából a SZÍN-VONAL Művészeti Iskola művészetoktatásában, tudásukat, alkotásaikat kiállításon mutatták be
Mintegy félszáz tanuló vesz részt a badacsonytomaji Tatay Általános Általános Iskolából a SZÍN-VONAL Művészeti Iskola művészetoktatásában, tudásukat, alkotásaikat kiállításon mutatták be
Forrás: Tatay Általános Általános Iskola


A szép eredményekről is kaptunk tájékoztatást. A Kárpáti János Iskola (Gyenesdiás) minden év márciusában megrendezi a több vármegyére kiterjedő Gergely napi művészeti fesztivált. Folytatva a hagyományokat az idén is a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola hozta el a képző- és iparművészeti kategóriában a legtöbb helyezést. Az intézmény badacsonytomaji feladatellátási helyéről a tárgyalkotó kategóriában az ötödik osztályosok csoportja (Baumann Hanna, Baumann Luca, Nagy Kónya Luca, Tiszta Flóra) kiemelt arany minősítésben részesült. A kisebbek közül Orbán Szabó Kata második, Bondarcsuk Lisa harmadik helyezést ért el. A néptánc csoport arany és ezüst minősítésben részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában