Segítettek a bajbajutottaknak

2024.04.05. 15:00

Életet mentettek a pápai családsegítő szolgálat munkatársai

Vanyola Töreki Anikó és Serfőző Éda, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézmény munkatársai megmentették egy vanyolai kisfiú életét. A gyermek háza udvarán kapott rohamot, majd leállt a légzése.

Haraszti Gábor

Töreki Anikó Serfőző Éda kolléganőjével egy vanyolai családhoz érkeztek, amikor a szomszédos udvarból ijesztő hangokra lettek figyelmesek – értesült az infopapa.hu. Azonnal elindultak, hogy megkérdezzék, tudnak-e segíteni.

Hősként viselkedtek a szolgálat munkatársai
Hősként viselkedtek a szolgálat munkatársai
Fotó: infopapa.hu

Egy sokkos állapotban lévő nő próbált segíteni egy kisfiúnak, aki rosszul lett, miközben a nő a mentőszolgálat diszpécserével volt vonalban. – Elkértem a telefont a rémült nőtől, stabil oldalfekvésbe helyeztük a kisfiút, miközben tartottuk a kapcsolatot a diszpécserrel és követtük az utasításait. A fiúnak rohama volt és szürcsögve, nagyon nehezen lélegzett, majd le is állt a légzése. Azonnal a hátára fordítottuk és megkezdtem az újraélesztését. Nem tudom, hogy mennyi ideig tartott mindez, de Istennek hála, sikerrel jártam. Visszatért a gyermek légzése, és közben a mentősök is kiértek, ők folytatták a fiú ellátását – idézte fel az esetet Töreki Anikó.

Az óvodáskorú kisfiút mentőhelikopter szállította kórházba, a hírek szerint bár hosszú kivizsgálás vár rá, a körülményekhez képest jól van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában