Valószínűleg nem magától feküdt el

2024.04.10. 09:00

Emberek, dől a – tábla!

„Emberek, dől a fa!” – mondják a favágók. Ezen a helyen fa nincs, tábla viszont van. Azaz, hogy csak volt, merthogy úgy gondolta, kipiheni az eddigi ácsorgás fáradalmait. Egyszóval – elfeküdt. Bár ebben valamilyen jármű kellett, hogy segítsen neki.

Benkő Péter

Jó dolog a segítségnyújtás, jó az is, ha az emberek, közlekedési táblák, autók egyetértenek, segítik egymást. De itt, ez esetben pont nem ez történt. S van még egy szereplő a történetben, akiről nem tettünk említést, ő az a feltételezett autóvezető, aki valószínűleg – ki tudja, mi okból – nem vette észre vagy nem tudta kikerülni a kikerülési irányt jelző, járdaszigeten elhelyezett táblát a Pápai út és a Tizenháromváros tér kereszteződésében a vármegyeszékhelyen.

Emberek, ha muszáj, kerüljetek! Ez most nem sikerült...
Fotó: Benkő Péter/Napló

A tárgyak, így a KRESZ-tábla, az autó az esetek döntő többségében nem kel önálló életre. Viszont értünk vannak, viselkedésüket mi, emberek befolyásoljuk. Csak nem mindegy, hogyan.

A pórul járt kikerülési irányt jelzőtábla a Pápai úton, a Volán-telep sarkán fekszik
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában