Veszprémben is megjelennek

2024.04.30. 14:00

Utcakép-autók – hamarosan újra jönnek

A Google Utcakép autói idén tavasszal visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd az utcakép-autók, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

Benkő Péter

A térképet használók bárhonnan felkereshetik a magyar városok túlnyomó részét, megtekinthetnek számos várat és kastélyt, valamint a digitális térben nemzeti parkokat is bejárhatnak. Hazánkban a szolgáltatás 2013 óta érhető el, a mindenki által látható képanyagot rendszeresen frissítik, ennek köszönhetően a felhasználók még jobban eligazodnak. Az Utcakép 360 fokos képeket mutat az utcákról, a természeti és kulturális nevezetességekről.

Muaklek,saraburi-october,13,2018:google,Street,View,Car,Parking,For,Survey,Location,And
Az utcakép-autók Veszprémben is megjelennek
Forrás: Shutterstock

Az autók április 23-án indultak el hazánkban, és kisebb-nagyobb városokat egyaránt bejárnak. 

A lakosok találkozhatnak velük a Dunántúlon Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban, Szekszárdon, de a keleti országrészben is. 

Az utcák és utak mellett több magyar város gyalogos zónáit is rögzítették, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket, így a felhasználók virtuálisan ellátogathatnak például a Balaton-partra.

A személyes adatok védelmére hangsúlyt helyeznek, közzététel előtt a képeken speciális eljárással elhomályosítják az emberek arcát és a rendszámokat.

A funkció a világ több mint kétszázhúsz országában érhető el asztali számítógépeken, mobileszközökön, valamint a Google Earth programban.

Az autók tetején elhelyezett kamerarendszerrel felszerelt utcakép-autó a leggyakrabban használt eszköz a képgyűjtéshez, eddig több mint tízmillió mérföldnyi anyagot sikerült megörökíteniük a világ minden tájáról – így Magyarországról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában