Kabóca Bábszínház

2017.09.27. 12:02

Lezárult a Mesefesztivál, de a mesének nincs vége

Három nap alatt többszáz érdeklődő vett részt a Kabóca Bábszínház XIV. alkalommal megrendezett Mesefesztiválján a hétvégén, melyen a látogatók két vendégjátékot is láthattak.

Leitner Vera

Fotó: Pesthy Márton

A korábbi évek hagyományához hűen az évad elején rendezte meg a Kabóca Bábszínház három napon át tartó mesefesztiválját szeptember 22. és 24. között. Nem véletlen, hogy a rendszeresen visszatérő programot ilyenkor tartja a színház, hiszen augusztusban, illetve szeptember végén van Benedek Elek születésének és halálának az évfordulója, s a fesztivál megszervezése a nagy mesemondóhoz kapcsolódik. A Mesefesztivál első napján Szántó Csaba hajóskapitány és kollégái a Helka, a Balaton tündére című előadás apropóján a Balatonnal kapcsolatban tartottak mesés interaktív foglalkozást három csoport számára, a szombati Esti mesék felolvasás pedig – melyre ismert veszprémi közszereplőket hívott mesét olvasni a bábszínház – olyan népszerű volt, hogy több mint öt órán át szólt a meseszó, s a huszonöt meghívott felolvasón kívül a társulat tagjai is olvastak a jelenlévőknek. A történetek közt nagy népszerűségnek örvendtek Lázár Ervin történetei és a különböző népmesék, de volt, aki zenével, a gyerekek bevonásával készült.

Fotó: Pesthy Márton

Két vendégjáték is érkezett a Mesefesztiválra: szombaton a Budaörsi Latinovits Színház Az öreg kisasszony autósmeséi című előadását, vasárnap délelőtt a pécsi Bóbita Bábszínház Torzonborz visszatér című humoros rablótörténetét láthatta – Veszprémben első alkalommal – a közönség.

 

Fotó: Pesthy Márton

 

Fotó: Pesthy Márton

Ugyan a fesztivál sikerrel zárult, a bábszínházban nincs vége a mesének. A társulat szeptember 30-án szombaton mutatja be az évad első új darabját, A hét királyfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában