Betty és Barátai

2017.10.05. 12:29

Erdei iskolában zenélt a speciális csoport

Önkormányzati támogatással valósult meg az a háromnapos erdei tábor, amelyet az idén 10 éves jubileumát ünneplő Betty és Barátai Speciális Népzenei Csoport nyert el a balatoncsicsói Erdei Iskolába, zenei alkotótábor céljára.

Jákói Bernadett

Tartalmas háromnapos hétvégét töltöttek el a speciális népzenei csoport tagjai a balatoncsicsói Erdei iskolában (Fotó: Jákói Bernadett)

A három nap a népzene jegyében és bűvöletében telt, a hangok, a ritmus és muzsika fókuszában, az erdő titokzatos neszén keresztül a népzene és a dalköltészeten át az esti közös éneklésig.

A zenei tréningen készült fel a csoport az előadásaira

A táborban vetített előadás keretében megismerkedtek a magyar népzene kincseivel, jeles képviselőivel, a magyar népi zenevilág legismertebb hangszereivel, azok történetével, de a mai népi muzsika rejltelmeibe is kaptak betekintést.

Tartalmas háromnapos hétvégét töltöttek el a speciális népzenei csoport tagjai a balatoncsicsói erdei iskolában Fotó: Jákói Bernadett

A foglalkozások egyben műhelymunkát is jelentettek a közeli előadások, nyilvános fellépések felkészüléseire is. Kézműves foglalkozás során a közeli erdő javaiból készített alkalmi hangszerek készítésében is jeleskedtek.A tábori foglalkozások ideje alatt tanult, gyakorolt népdalcsokrokat a helyszínen táborozó, de éppen a hazautazásra készülő keszthelyi iskolásoknak , valamint a veszprémi foltvarró körének is bemutatták.

A kézműves műhelyben az erdő kincseiből hangszereket készítettek

A legemlékezetesebb élményben a helyi erdészet által vezetett alkonyati vadlestúra bizonyult, amely során távcső segítségével bepillanthattak az estébe hajló erdő hangvilágába is. Az utazás során kipróbálták a nagyvázsonyi önkormányzat turisztikai célra használt elekromos kisautóbuszát, amivel biztosították a szállítást a közeli Nagyvázsonyba és vissza.A táborban részt vevők emléklapban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában