VasútARTjáró

2017.12.04. 19:25

Elkapott helyi pillanatok és természetfotók az almádi tárlaton

A település hétköznapi életéről és környezetéről készült fotók alkotják a legújabb VasútARTjáró kiállítás anyagát.

Marton Attila

Fábián László és Gyenes Ákos nyitotta meg a jubileumi kiállítást a balatonalmádi aluljáróban Fotó: Balogh Ákos

A napokban nyílt tárlaton ezúttal is Balatonalmádiban élő vagy a településhez kötődő fotósok munkái láthatók. A vasútállomáshoz vezető aluljáróban tizedszer szerveztek kiállítást az utóbbi években: ötször képzőművészeti alkotások reprodukcióiból, és fotókból szintén ötödször nyílt tárlat. A kiállításon ezúttal huszonnyolc alkotó közel hetven fotója látható. A beküldött több mint kétszáz alkotásból ezúttal is Jáger István és Fábián László grafikus, a VasútARTjáró művészeti vezetője válogatta ki a legjobbakat. A fotók többnyire egyszerű, hétköznapi témákat mutatnak be, például a településen felbukkanó állatokat – a képeken róka, hattyú, pók, sáska és gyurgyalag is megjelenik -, növényeket. Emellett az éjszakai vihart bemutató fotók, tóparti életképek és több művészi kivitelezésű montázs is látható.

Fábián László és Gyenes Ákos nyitotta meg a jubileumi kiállítást a balatonalmádi aluljáróban Fotó: Balogh Ákos

Fábián László köszöntőjében kiemelte, az aluljáróban nyíló tárlatok révén a helyi alkotók – legyenek fotósok vagy képzőművészek – munkái folyamatosan jelen vannak a településen. Gyenes Ákos, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnöke megnyitójában arról beszélt, miközben évekkel ezelőtt a város egyik szégyenfoltja volt a József Attila út alatt és a vasútállomáshoz vezető aluljáró, a jubileumi megnyitó bizonyítja, hogy igény van a városban a művészeti alkotásokra.

A megnyitón közreműködött Mester Ádám trombitán. A fotók 2018. június végéig láthatók az aluljáróban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában