fesztiválélmény

2018.01.13. 05:00

Ingyen megnézhetők a VeszprémFest koncertfilmjei a Hangvillában (hirdetés)

A VeszprémFest hagyományos filmvetítésén a 2017 nyarának fesztiválélményeiből készült több rövidfilmet is bemutatják a Hangvillában január 17-én.

Balla Emőke

A História Kert színpadán fellépett az angol Heather Small, az MPeople zenekar énekese, a legendás Prince emléke előtt adózó egykori zenekar, a New Power Generation is nagy sikert aratott.

 

A fesztiválra immár harmadik alkalommal visszatérő kameruni származású basszusgitásos-énekes zseni, Richard Bona, aki ezúttal kubai zenészekkel, a Mandekan Cubano-val érkezett, egy önálló 50 perces koncertfilm forgatásával is megbízta a veszprémi stábot. A filmek rendezője Bárány László. A január 17-én 18 órakor kezdődő vetítés ingyenes, de a regisztráció ajánlott.

Az este házigazdája Mészáros Zoltán, a fesztivál igazgatója, elmondta: az idei a negyedik alkalom, hogy a nyári fesztivál koncertjeit ingyenes vetítésen mutatják be a Hangvillában. Az első évektől kezdve készítettek egy 50 perces filmet, fellépőkkel, koncertek részleteivel, interjúkkal, nagy filmarchívum van már. Idén Richard Bona megkérte a szervezőket, vegyék fel az egész koncertet, a felvett anyagból készítsenek egy filmet. Ennek veszprémi verzióját vetítik szerda este. A filmvetítés második részében a többi koncertről készült részletek, interjúk hangzanak el.

A fesztivál sztárvendégének, Sir Tom Jonesnak koncertjén szigorú videóstop volt, ő semmit nem engedett felvenni. A fesztivál szervezői nagy erővel dolgoznak az idei, 15. VeszprémFest fellépőinek bejelentésén, közölte a fesztiváligazgató. Az biztos, hogy idén a szabadtéri helyszín a História kert lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában