mesemusical

2018.01.24. 19:47

Rigócsőr királyfi a Petőfi Színházban

Grimm-Kocsák-Bozsó Rigócsőr királyfi mesemusicaljét a napokban mutatta be a Veszprémi Petőfi Színház.

Balla Emőke

Dósa Mátyás, Varga Miklós és Varga Vivien Fotó: Petőfi Színház

Egy remek mesét kap a közönség, de vannak komoly áthallások, hiszen sok ponton magunkra ismerhetünk a mindennapok kapcsán, mondta a premier után Oberfrank Pál, a színház igazgatója.

Dósa Mátyás, Varga Miklós és Varga Vivien Fotó: Petőfi Színház

A rendező, Bozsó József számára már hagyomány, hogy minden évben ír és rendez egy mesedarabot, amit bemutatnak a Veszprémi Petőfi Színházban. Az első a Mátyás és a bolondkirály volt két éve, majd a Kukac Kata kalandjai, most a Rigócsőr királyfi. A rendező elmondta: Grimm meséjéből teljesen új mesemusical készült. „A Kukac Kata kalandjai mesemusical sikerét követően Kocsák Tiborral zeneileg kicsit nagyobb ívű darabot írtunk, a mese keretén belül. A darab kiválasztásánál erős szerepet játszott a szerepek kioszthatósága. Mindenkinek jól kell énekelnie” – közölte a rendező.

Rigócsőr királyfit Dósa Mátyás, a királyt Varga Miklós, Izabellát, a lányát Varga Vivien, Bömböliket Bodor Szabina, Acsarkodikot Dominek Anna, a Kocsmárost Bozsó József, a Kocsmárosnét Steinkohl Erika, a királynőt Palásthy Bea, Érdergard herceget Imre Marcell, Sigfried herceget Oszvald Balázs játssza. A premieren jelen volt Kocsák Tibor, a mű zeneszerzője is, akinek ez volt az ötödik darabja a Petőfi Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában