közgyűlés

2018.01.17. 19:52

Új elnök, tradicionális irányvonal a pápai Jókai Körben

A tavalyi év beszámolói után új vezetőt, vezetőségi tagokat választottak a nagy múltú, tevékeny hagyományőrző munkát végző Jókai Kör Egyesületben.

Laskovics Márió

Balra a Jókai Kör új elnöke, Stankovics Marianna. Az asztalnál Szabóné Lovász Gyöngyi elnökségi tag, Szabóné Juhász Klára alelnök, Török Judit leköszönt elnök

A Pápai Jókai Kör Egyesület közgyűlést tartott szerdán a Huszár Közösségi Házban, melyen a 2017-es évi program-, valamint pénzügyi beszámolót követően több új vezetőségi tagot is megválasztottak. Török Judit leköszönt, új elnöknek Stankovics Mariannát választotta meg a tagság egyöntetűen, akárcsak az egészségügyi problémákra hivatkozva levélben lemondott Müller Anita helyébe Szabóné Juhász Klára alelnököt, valamint elnökségi tagnak Szabóné Lovász Gyöngyit.

Balra a Jókai Kör új elnöke, Stankovics Marianna. Az asztalnál Szabóné Lovász Gyöngyi elnökségi tag, Szabóné Juhász Klára alelnök, Török Judit leköszönt elnök

Török Judit a Naplónak nyilatkozva elmondta, két év után családi okok miatt kényszerült lemondani tisztségéről.

- Szép és nemes feladat volt. Remélem, a tagság meg volt elégedve velem! Tagként továbbra is segítem a kör munkáját – fűzte hozzá.

Stankovics Marianna újdonsült elnök úgy nyilatkozott, a kört hagyományainak megfelelően irányítaná a jövő év januári tisztújító közgyűlésig.

Török Judit családi okok miatt mondott le az elnöki posztról, de tagként továbbra is segíti az egyesületet Fotó: Laskovics Márió

- Harminc éve tanítok gimnáziumi magyar-történelem tanárként, nagyrészt a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumában, három éve pedig a Petőfi Sándor Gimnáziumban csak magyart. Jártam honismereti körbe. 2008-ban írtam egy ismertető füzetet a gannai Esterházy-mauzóleumról, valamint 2010 óta több helyütt jelentek már meg verseim. Fontosnak tartom az irodalmat, a költészetet. Az utóbbi években szerzett kulturális kapcsolataimat szeretném a város érdekében felhasználni – mutatkozott be.

A Jókai Kör idei terveiben szerepel Pápa város Jókai-emlékévében való méltó, több programmal történő szerepvállalás, illetve emlékest Nagy Lászlóról, Karinthy Frigyesről, Lőrincze Lajosról, és Kaffka Margitról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában