ünnepeljen a veol.hu-val!

2018.02.21. 15:43

A Magyar Széppróza Napja alkalmából G. Takács Mária mutatkozik be

A Magyar Széppróza Napjára készülve sorozatunk következő részében G. Takács Mária művét ajánljuk szeretettel olvasóinknak.

veol.hu

Így vall magáról az alkotó: „Csaknem 40 éve élek Veszprémben. Berettyóújfaluban születtem, a családomból édesanyám halála 12 évesen kiszakított, legidősebb bátyám nevelt tovább Martfűn. Folyékonyan olvastam, amikor iskolába kerültem, fogalmazási versenyeket is nyertem. Még nem voltam 16 éves, amikor Budapesten segédmunkásként kellett magam eltartanom. Férjhez mentem 18 évesen, egy fiam született. A gyes alatt kezdtem újra tanulni, 23 évet ültem iskolapadban a munka és a gyermeknevelés mellett. Végeztem gyors- és gépíróit, leérettségiztem, alapfokú, majd felsőfokú idegenvezetői képesítést szereztem. Középfokú német nyelvvizsgát tettem.

Újságíró-stúdiót végeztem, majd 1997-ben felvettek a MÚOSZ tagjai közé. Pályafutásomat a Veszprémi 7 Nap indulásakor kezdtem, külsősként évekig a Naplónak, majd országos lapoknak dolgoztam. Főszerkesztője voltam a Fővárosi Tűzoltó újságnak, később az országos terjesztésű Ideál életmód magazinnak. Jelenleg nyugdíjas szabadúszóként írok.”

      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában