Ünnepeljen a veol.hu-val!

2018.02.13. 07:00

A Magyar Széppróza Napja alkalmából Tungli M. Klára mutatkozik be

A Magyar Széppróza Napjára készülve sorozatunk következő részében Tungli M. Klára műveit ajánljuk szeretettel olvasóinknak.

veol.hu

Fotó: Penovác Károly

A Napló és a veol.hu sorozatot indított a Magyar Széppróza napja alkalmából, kedden Tungli M. Klárát köszönthetjük helyi, kortárs művészeink sorában. Első kötete barátai és családja biztatására jelent meg. Verseiben megnyerő asszonyi bölcsességgel és józansággal szemléli a világot, különös érzékenységgel kutatja a test és lélek harmóniáját.

Tungli M. Klára Keszthelyen érettségiztett a Vajda János Gimnáziumban, az ELTE  Bölcsészettudományi Karán diplomázott. Középiskolai tanárként kezdett tanítani Csurgón a Csokonai gimnáziumban, majd Marcaliban, Kaposváron és Veszprémben folytatta az oktató-nevelő tevékenységet. Közben újságszerkesztéssel is foglalkozott néhány évig, a Somogyi Néplap, később a Somogy folyóirat olvasószerkesztője volt.

1984 óta él Veszprémben, s bár Somogyot is szerette, mégis ebben a városban érzi magát itthon.

Magyartanárként folyamatosan az irodalom közelében volt, vonzotta az írás is, de önálló kötettel csak 2002-ben jelentkezett. Azóta tíz kötetm jelent meg. Ezek: Repülj madár, A visszatérő, Csöndfalak, Mi végre?, Boldog szökés, Átló a homlokon, Észrevétlen és alig, Végtelen úton, Tornyok fölött a szó… s végül 2017-ben a Nadi és Lara. Az első lírai kötetet felváltva követték verses könyvek és prózák, s közben egy-egy vegyes kötet is megjelent. Legutóbbi könyve kisprózákat tartalmaz.

Sok írása jelent meg különböző antológiákban és lapokban, köteteit Veszprémen kívül több városban, pl. Budapesten, Celldömölkön, Keszthelyen, Pápán és kisebb településeken, így Zánkán és Noszlopon is bemutatták – pozitív visszajelzésekkel.

Jelenleg eddig kiadatlan verseit igyekszik kötetté rendezni.

Olvassa el Tungli M. Klára műveit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában