Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

2018.02.12. 10:30

Szellemi kalandpark Kiscsőszön

Két program valósulhat meg mintegy 415 millió forint értékben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, valamint a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében Kiscsőszön.

Rednágel Zsuzsa

Kovács Zoltán és Kovács Norbert Fotó: Rednágel Zsuzsa

Fotó: Andi :)

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület vezetője, Kovács Norbert, Cimbi elmondta, hogy az egyesület több pályázaton is lehetőséget kapott arra, hogy különböző beruházásokkal, különböző programok lebonyolításával erősítse a helyi társadalmai és kulturális életet. Cimbi a   sajtótájékoztatón az Élő Forrás Hagyományfalu megépítése, létrehozása elnevezésű pályázatot emelte ki, amiben egy valódi népi tudásátadó helyszíncsoportot, egy falusi „szellemi kalandpark” létrehozását célozták meg. Hozzátette, hosszú távú tervük, hogy nemzetközi színvonalú hagyományos élményhelyszín legyenek, mely értékes tudással gazdagíthatja az erre érzékeny látogatói rétegeket.

Kovács Zoltán és Kovács Norbert Fotó: Rednágel Zsuzsa

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szerint a hagyományőrzés, a népi kultúrák megőrzése ma sokkal nehezebb, mint korábban, így a fiatalok szemléletformálása, visszatérés a gyökerekhez, a kultúra meghonosítása rendkívül fontos.

Tájékoztatta a résztvevőket, hogy az egyesület két pályázaton 415 millió forintot nyert el, ami több települést is érint. Kiemelte, hogy a Hunyor Regionális Kézműves Alkotóház megépítésére 119 millió forintot nyert el, az Élő Forrás Hagyományfalu megépítésére 295 millió forintot sikerült megnyerni az egyesületnek. Hozzátette, hogy ez a két program is része annak a 600 milliós fejlesztési folyamatnak, amely Kiscsőszön és a Somló–Ság kulturális tengelyen valósul meg az elkövetkező három évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában