turizmusfejlesztés

2018.04.02. 14:12

Interaktív kiállítás nyílt Farkasgyepűn a Bakony vadjairól

Egy turizmusfejlesztési nyertes pályázatnak köszönhetően a napokban átadták A Bakony vadjai állandó interaktív kiállítást.

Borsos Renáta

Az interaktív tárlat megtekintése közben, középen Kovács Zoltán Fotó: Borsos Renáta/Napló

A felújított volt önkormányzati épületben helyet kapó kiállítás Takácsné Légrádi Edina polgármester reményei szerint növeli majd a település turisztikai vonzerejét. A polgármester köszöntőjében elmondta, a Bakony természeti környezetét, növény- és állatvilágát bemutató tárlat a nagyközönség részére az iskolamúzeummal együtt május közepétől lesz látogatható.

Az interaktív tárlat megtekintése közben, középen Kovács Zoltán Fotó: Borsos Renáta/Napló

- Nemcsak a farkasgyepűi lakosoknak, hanem a térségnek is kiemelkedően fontos a beruházás, melyet a területi operatív programból a megyei közgyűlés alkalmasnak talált a támogatásra. Bízom abban, hogy a tárlat a mindennapokban is betölti hozzá fűzött reményeinket és eléri, hogy a látogatók közelebb kerüljenek a természethez, közelségében értékeire is ráleljenek – fogalmazott a polgármester.

Farkasgyepű legújabb közösségi teréről, a kiállításban rejlő oktatási lehetőségek pozitív erejéről Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszélt. Ferenc pápa gondolatait idézte: a természeti környezet közjó, az egész emberiség öröksége és mindenki felelőssége. Kifejtette, a természet nemcsak erőforrás és a gazdálkodás terepe, hanem nemzeti kincs. Az erdő közjóléti funkciójában számos egészségügyi, szociális, turisztikai, valamint oktatási és kutatási területen szolgálja az embereket. Hozzátette, az új tárlat szellemiségében hordozza, hogy örökségünket jó gazdaként tovább kell adnunk az utánunk jövő nemzedéknek.

Az átadáson Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, Magyarország természeti és kulturális látnivalókban bővelkedik. Megemlítette, hogy a társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztési pályázat keretein belül, százszázalékos támogatással, 99 millió 255 ezer forintból valósult meg A Bakony vadjai kiállítás és az Iskolamúzeum felújítása, valamint a Pajtaszínház kialakítása Bakonyjákón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában