szent iván-éj balatonalmádiban

2018.06.24. 14:04

Mulatsággal ünnepelték a legrövidebb éjszakát

Koncertet és tüzes bemutatót is tartottak Szent Iván-éj alkalmából szombaton este a Balaton-parti településen.

Marton Attila

Szent Iván éji mulatság és tűzgyűjtás

A mulatság – amelyet idén is a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezett – több mint tízéves hagyományra tekint vissza a településen.

 

A program első részében a Green Spirit együttes lépett fel. A fiatalokból álló ír folk-rock banda akusztikus koncertjén tradicionális ír jigeket, népszerű kelta rockegyüttesek dalainak feldolgozásai mellett saját nótákat is játszott. A mintegy egyórás koncert szünetében barantabemutatót is láthatott a Szent Erzsébet ligetbe kilátogató közönség, majd az együttes fellépése után, sötétedéskor tűzsonglőrök adtak műsort.

A Fejér Baranta HSE, valamint a Palóc Virtus Kulturális és Sportegyesület tagjainak közös bemutatójában a néptánci botoló botforgatásait és tüzes ostorcsapásokat is láthatott a közönség. A máglya körül tartott látványos műsort több százan követték. A bemutató végén meglepetésként a Csillagok háborúját megidéző, rövid fénykardpárbajt játszott el az egyesület két tagja. A műsor befejezéseként a fellépők meggyújtották a máglyát, a tűz lelohadása után a bátrabbak át is ugrották a parázsló hasábokat.

A mulatság alatt a kirakodóvásárban kézműves portékák közül választhattak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában