Lovagkori mesevilág a völgyben

2018.06.18. 14:00

Tízezer érdeklődő vett részt idén a Kabóciádé fesztiválon

Valódi mesevilág várta a családokat két napon át a Séd-völgyben a huszonötödik alkalommal megrendezett Kabóciádé Családi Fesztiválon.

Leitner Vera

A lovagok, a királykisasszonyok és a sárkányok kerültek idén előtérbe Habakuk király és Boróka királyné udvarában Fotó: Nagy Lajos/Napló

Lovagok, a királykisasszonyok és a sárkányok

A város legnagyobb gyerekrendezvényén megközelítőleg tízezer érdeklődő vett részt a Kolostorok és kertek völgyében.

A lovagkori mesevilágot a Faludi-Várszegi Kata tervező által megálmodott kreatív, kartonelemek segítségével művészi módon megjelenítő jelmezekkel, eszközökkel teremtette meg a Kabóca Bábszínház társulata. Idén ugyanis a lovagok, a királykisasszonyok és a sárkányok kerültek előtérbe Habakuk király és Boróka királyné udvarában.

A lovagok, a királykisasszonyok és a sárkányok kerültek idén előtérbe Habakuk király és Boróka királyné udvarában Fotó: Nagy Lajos/Napló

Habakuk király már a fesztivált megnyitó szombati ceremónián zászlója alá hívta a bátor, elszánt ifjakat, hogy együtt készüljenek fel a sárkány elleni küzdelemre, így nem véletlen, hogy ezt követően a felkészülés jegyében zajlottak az események a Kabóciádén: a harcosok lovagi kellékeket barkácsolhattak maguknak, míg az udvarhölgyek csipkés pártát készítettek, az ötállomásos lovagi torna során pedig különböző ügyességi játékokat próbálhattak ki a kalandos kedvű látogatók.

Interaktív, zenés bábelőadások

Gazdag volt a Kabóciádé előadáskínálata is, hiszen nemcsak a veszprémi bábszínház alkotói, de szegedi, budapesti, kecskeméti, pécsi, pápai, hottói, valamint felvidéki, erdélyi bábszínészek, előadóművészek is színpadra léptek a királyi udvarban, így valóban színes, műfaját tekintve is sokrétű forgatag várta a völgyben a programok résztvevőit. Interaktív, zenés bábelőadások és klasszikus történetek is előkerültek a fesztiválon, így például A három kismalac vagy Az állatok nyelvén tudó juhász történetét, vagy az Ének Szent György vitézről című bábelőadást is megtekinthették a nézők, ugyanakkor a vásári hangulatról a fel-felbukkanó zsonglőrök és komédiások gondoskodtak. A két nap alatt a látogatók az előadásokkal párhuzamosan, folyamatosan működő programokon is részt vehettek, ilyen volt például a Kabóca Házikó, mely a legkisebbeket várta egy kis játékra, vagy például vasárnap a Gombrich Mester Művészeti Tanodája, ahol egy kastélyt járhattak körül és díszíthettek ki az alkotni vágyó lurkók.

Habakuk király és Boróka királyné birodalmának kapui vasárnap, a fesztivál végi ceremónián zárultak be az idei évre, a királyság lakói udvari muzsikával, táncházzal vettek búcsút vendégeiktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában