operafüred

2018.07.20. 09:29

Életre kelt Puccini Itáliája a Balatonnál

Puccini, illetve a mester kortársai, követői ismert operáival teremtett különleges hangulatot az Operafüreden a Magyar Állami Operaház Énekkara csütörtökön a Gyógy téren, ahol népszerű operakórusokat adott elő az Anna fesztivál keretében.

Kovács Erika

A Magyar Állami Operaház Énekkara lépett fel Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az előadók az operaház Puccini Itáliája című évadához illő, olasz hangulatú, emlékezetes esttel ajándékozták meg a közönséget. A zenei csemegéket Ókovács Szilveszter, az operaház főigazgatója ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe. A klasszikus olasz operák különleges hangulata elevenedett meg a színpadon az új karigazgató, Csiki Gábor vezényletével és Andrássy Krisztina zongorakísérete mellett, ahol az operaház énekkara mások mellett Mascagni Parasztbecsület című művéből a Nyitókórussal, majd Leoncavallo Bajazzók című darabjából a Din-don kórussal lépett színre. Természetesen nem maradt ki a gazdag repertoárból Verdi Otellójából a Tűzkórus az első felvonásból.

A Magyar Állami Operaház Énekkara lépett fel Fotó: Balogh Ákos/Napló

Maradandó élményt adott a közönségnek Gounod Faustjából az Utcakép jelenete az 1. felvonásból, és az örök klasszikus: Verdi Otellójából a Kertkép-kórus, a 2. felvonásból. Emlékezetes marad a nagyérdemű számára Puccini Toscájának Te Deumja, amelynél szólót énekelt Bakó Antal. A hangulatot még tovább fokozták az előadók Puccini Turandotjából a Holdkórussal, és a művészek ráadásként még részletekkel is megajándékozták a közönséget Orff Carmina Burana című művéből.

Az Operaház művészeinek előadásában pénteken, továbbra is olasz hangulatban, az Operagálán mások mellett Leoncavallo, Puccini, Mascagni, Giordano legismertebb művei csendülnek fel a Gyógy tér színpadán. Vasárnap este pedig Puccini Bohémélet című operamoziját nézhetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában