fesztivál a fő téren

2018.07.20. 09:47

Négy napig fújhatják Pápán

Kiskőrös Város Fúvószenekara, valamint a székelykeresztúri Polgári Fúvószenekar 1895 műsora nyitotta szerdán a négynapos Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált a pápai Fő téren. A fesztivál zárónapján, szombaton a részt vevő zenekarok közös koncertet adnak.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, három évvel ezelőtt, Pápa Város Fúvószenekara újjáalakulásának 70. jubileuma kapcsán merült fel először a zenekar tagjaiban egy nagyszabású fúvószenei fesztivál életre hívásának ötlete. Ennek nyomán 2016 júliusában négy napon keresztül a zenéé volt a főszerep a város Fő terén. A program pedig olyan sikert hozott, hogy nem volt kérdéses a folytatás.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Emellett Horváth Adrián, Pápa Város Fúvószenekarának karnagya alapos kutatómunkát végzett, így fény derült arra is, hogy a zenekar jogelődje 1918-ban már biztosan létezett. Ezért az idei rendezvény Pápa Város Fúvószenekarának százéves jubileuma is egyben.

A program során július 18. és 20. között minden este a meghívott zenekarok mutatkoznak be. Szerdán a kiskőrösi és a székelykeresztúri fúvósok léptek fel, akiket csütörtökön Békés Város Ifjúsági Fúvószenekara, valamint az olaszországi Banda Citta­dina Tricesimo követett.

Pénteken 20 órától a Téti Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület ad koncertet, akiket 21 órától Pápa Város Fúvószenekara követ a Grease slágereivel, Ress Hajnalka és Solti Ádám közreműködésével.

A fesztivál zárónapján, július 21-én, szombaton 20.30-tól pedig a részt vevő zenekarok közös koncertet adnak a Fő téren és ABBA-slágerek is felcsendülnek az est során, továbbá a műsorban közreműködik még Ress Hajnalka, Solti Ádám és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara.

A programoknak rossz idő esetén a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépülete, illetve a Városi Sportcsarnok ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában