Szaxofon és ásványok

2018.08.27. 07:00

A sokoldalú Szentmártoni család tagjai voltak a Csigó malom vendégei az idei utolsó koncerten

A Csigó malom idei nyári art fest programsorozata utolsó koncertjét St. Martin és fia, Szentmártoni Norman adta telt ház előtt. Az esten Szentmártoni Ildikó ásványékszereivel mutatkozott be.

TBZS

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A háziasszony, Bartunek Katalin a közönséget köszöntve elmondta, hogy hat év alatt ez a 86. koncert a malom hangversenytermében. – Mivel idén már kinőtték ezt a helyet a családias, házimuzsika-hangulatú koncertek, jövőre az udvaron kivetítő előtt is figyelemmel kísérhetik a hangversenyeket az érdeklődők. Később pedig bővült tematikával rendezhetjük a koncerteket, a malomszárny felépülésével még nagyobb teremben – mondta Bartunek Katalin.

Az idén a malom kulturális központtá való alakítása érdekében létrehozott alapítvány egyik kurátora, Bayer Ilona televíziós szerkesztő arról beszélt, hogy régi kapcsolat fűzi az előadóhoz, azonban még nem hallotta együtt koncertezni apát és fiát.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

St. Martin, akit nemcsak zenészként, hanem festőként és költőként szintén ismerhetünk, idén adta ki 25. albumát, valamint megjelent a negyedik verseskötete. A Képes spirituálé című könyvet Stipsits Ibolya fotóművésszel közösen adták ki. A ma már világszerte ismert előadóművész koncertjén korábbi albumaiból, valamint a hamarosan megjelenő új, 26. lemezből adott ízelítőt. Színész, énekesként ugyancsak sikeres fia pedig musicalrészletekkel örvendeztette meg a közönséget. Néhány dal erejéig közösen léptek fel a malom színpadán. A közönség soraiban az ország minden pontjáról érkezett rajongók ültek, az előadóművész szoprán és alt szaxofonon, klarinéton, pánsípon, furulyán játszott saját szerzeményeiből, ismert slágerek közül. Zenével idézte meg a déli szelet, a szitakötőt, a gyermekkorát idéző esőt. Játszott polkát, megidézte a temperamentumos délszláv hangulatot, mesélt az álmairól, pánsípon a türkmenisztáni földsebről, Darvazáról. Szentmártoni Norman múltból hozott történetekkel érkezett, musicalrészleteket adott elő. Énekelt a Jézus Krisztus Szupersztár, a Rómeó és Júlia és a Rudolf című musicalből. Édesapjával a közönség által igencsak kedvelt Halleluját adták elő közösen.

A koncert mellett az estet színesítette St. Martin felesége, Szentmártoni Ildikó ásványkiállítása is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában