A sanzon királynője volt

2018.08.23. 07:00

Kárász Eszter koncertje a gyulakeszi Csigó malomban

A Csigó malom hangversenytermében rendezett Edith Piaf emlékesten Kárász Eszter és az őt kísérő három művész barátja mély érzelmeket közvetített a közönség felé.

Tóth B. Zsuzsa

Kárász Eszter sanzonestjével érkezett a Csigó malombaFotó: Tóth B. Zsuzsa

Bartunek Katalin iparművész háziasszonyként köszöntötte a vendégeket, akik ismét megtöltötték a malom hangversenytermét. Mint elmondta, egy olyan művész érkezett az estre zenekarával, aki érzelmekkel tölti meg a koncertet. Külön köszönetet mondott Bayer Ilona újságíró-szerkesztőnek a műsor szervezéséért.

Kárász Eszter sanzonestjével érkezett a Csigó malombaFotó: Tóth B. Zsuzsa

Bayer Ilona elmondta, hogy kamasz lányként szeretett bele Edith Piaf sanzonjaiba, miatta kezdett franciául tanulni. A francia sanzonnal mára egybefonódott Edith Piaf neve, annak zászlóvivője volt és ma még mindig az.

– Ez a kicsi asszony 44 évet élt, nehéz és rövid élete volt, de a sanzon királynője lett ez idő alatt. A sanzont sokan a háromperces dráma művészeteként aposztrofálják, és ez így van. Minden sanzon egy-egy fantasztikus történet, aki énekli, annak előadása lélektől lélekig hatol. Így lesz ez ma este is. Többször láttam már az előadást, boldog vagyok, hogy sikerül itt is bemutatni – mondta Bayer Ilona. Kárász Eszterről szólva hozzátette, hogy az előadó csodálatos ember, csodálatos művész, aki egyedül neveli két gyermekét. Gyermekkorában lett színész, felnőttként azonban a Pethő intézet felé fordult, egy másik szakmát is szerzett. Később visszatért a pódiumhoz, énekes előadóművész lett.

Hatalmas szíve van, nagyszerű ember. Sok éve a Piros Orr Bohóc Doktor Alapítvány tagjaként a kórházakban fekvő beteg gyerekek arcára csal mosolyt. Számos budapesti és vidéki kórházba jár kollégáival a beteg gyerekeket megnevettetni, és ezáltal a gyógyulásukat elősegíteni. A különleges, Padam című sanzonest méltóképpen idézte meg Edith Piaf alakját.

Az énekesnő saját szavaira, vallomására épült, a vele készült utolsó interjú részleteit és az ikonikus dalokat egyaránt

hallgathatták a résztvevők Kárász Esztertől. Előadásában Edith Piaf alakja jelent meg gondolatain, határtalan szeretetvágyán és megrendítő sorsán keresztül. Művészete lényege a hitelesség volt, vallotta és követte: „csak a lélekből előadott dal lehet hiteles.” Kárász Eszter ezt ugyancsak bizonyította a közönség számára.

Kárász Eszter francia sanzonestjével tíz éve járja az országot, és számtalan fellépése van külföldön. Színházi munkái és előadásai mellett zenés foglalkozásokat tart kicsiknek. Gyerek együttesével, az Eszter-lánc mesezenekarral pedig 2012-től muzsikál az ország és a világ számos pontján. Zenekarában a Csigó malomban Wagner Puskás Péter tangóharmonikán, hegedűn Veér Csongor, klarinéton Nemes Janó játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában