Jubileumi programsorozat

2018.08.11. 08:00

Kiállítás, mesejáték, koncertek, versenyek a hajmáskéri falunapon

Két napon át várják a látogatókat a település XXV. falunapi programjai a Hajmáskér Muzeális Kiállítóhelyen és a Közösségi Házban augusztus 10-én és 11-én.

Leitner Vera

Az ünnepélyes megnyitó egy új kiállítás bemutatásával is összekapcsolódott

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Köbli Miklós polgármester pénteken a Muzeális Kiállítóhelyen tartott megnyitón elmondta, a jubileumi falunapot Hajmáskér gyümölcsöző első félévvel a háta mögött ünnepelheti, hiszen jelentős állami támogatásokból, közel 225 millió forintból újultak meg a település belterületi útjai, de a helyi identitás és kohézió erősítésére, a kerékpárosbarát közlekedés fejlesztésére, az önkormányzat épületének tetőfelújítására is jutott pénz a kormányzati támogatásoknak köszönhetően.

Az ünnepélyes megnyitó egy új kiállítás bemutatásával is összekapcsolódott
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepélyes megnyitó egyúttal egy új kiállítás bemutatásával is összekapcsolódott, mely a településről készült képeket, dokumentumokat, illetve helyi alkotók műveit, alkotásait tárja az érdeklődők elé, így Lencséné Nagy Ida papírfonásai és Magó Petra Illusztrációk címmel kiállított munkái láthatók a Muzeális Kiállítóhelyen.

A közösségi ház nagyszínpadán pénteken a Fourtissimo együttes és Majsai Gábor közös koncertjével folytatódott az este, majd az Emerton-díjas Szatmári Orsi lépett a színpadra. Őt előbb a Flashback-, aztán a Filmore-est követte, éjfélkor pedig retró diszkóval zárult a rendezvény első napja.

Szombaton már reggel 8 órától főzőversennyel, 9 órától pedig az első falunapi futóversennyel kezdődnek meg a programok. 10 órától Kalandozás Bohóciában címmel Dominek Anna és Módri Györgyi ad elő zenés mesejátékot, de bohócműsor, kézműves-foglalkozások, lovaglás, íjászat, hadtörténeti akadályverseny, középkori életmód-rekonstrukció, borra hangoló nótaest, valamint helyi művészeti csoportok fellépése is várja az érdeklődőket. 20 órától a Pa-Dö-Dő, majd Gyurcsik Tibor, végül a Retro Party Koktél Band koncertje gondoskodik a jó hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában