Zenei és gasztronómiai élmények

2018.08.03. 07:00

Nulladik nappal kezdődött a Paloznaki Jazzpiknik

Különleges hangulatú nulladik nappal kezdődött el csütörtökön a 7. Paloznaki Jazzpiknik, mely szombatig tart.

Leitner Vera

A Paloznak határában található tisztáson ezúttal is szépszámú közönség várta a nulladik napi programot

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pikniken idén is élvezhetik a látogatók a klubhangulatú helyszíneket, a sodró erejű nagyszínpadi produkciókat, a környékbeli borokat, a gyermekprogramokat és a balatoni gasztronómia legjavát. Paloznak határában, a Lovas felőli oldalon lévő tisztás minden évben a dzsesszpiknik Mol–Nagyon Balaton nagyszínpadának ad helyet, itt lépnek fel a nemzetközi sztárvendégek és a hazai dzsesszélet sztárjai.

A Paloznak határában található tisztáson ezúttal is szépszámú közönség várta a nulladik napi programot Fotó: Balogh Ákos/Napló

A nulladik napon csak itt zajlottak koncertek, csütörtökön este Radics Gigi és a Finucci Bros Quartet, Jamie Cullum, majd DJ Maestro kápráztatta el a piknikezőket.

A tájház udvara az idei évtől a Fábián Juli színpad nevet viseli. Az udvar a dzsesszpiknik valódi eredője, innen indult minden, eleinte csak itt zajlottak koncertek. Ez a helyszín kísérletezőbb formációkkal és valódi klubhangulattal várja a látogatókat. Mivel Fábián Juli szerepe mindig is fontos volt a piknik életében, így idén Fábián Juli színpadra keresztelték a korábbi kis színpadot, ahol egykor maga az énekesnő is debütált.

Már két éve is nagy sikere volt a Paloznak közepén, az utcán található Audi Jazz Stage-nek, amely épp a tájház és a nagyszínpad között helyezkedik el. Itt vidéki hangulat, fesztiválos forgatag, ígéretes dzsesszformációk várják az arra járókat.

A templom mellett, a kis dombon található Taittinger dzsessz- és pezsgőbár a mediterrán életérzés, a pezsgő és a dzsessz találkozásából született helyszín, és hamar a piknik egyik különösen exkluzív pontjává avanzsált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában