Sokan olvastak a strandon

2018.08.27. 07:00

Strandkönyvtár: akár haza is vihetjük az olvasnivalót

Vigyél el egy könyvet és érezd jól magad! Ha tetszik, akár haza is viheted – így hozott létre ingyenes strandkönyvtárt a helyi Közösségi Bolt a Várkertfürdőben.

Laskovics Márió

Takács Balázs, Nagy Zsolt és Unger Tamás a könyvespolcoknál

Fotó: Laskovics Márió

Mintegy négy hete ingyenesen elvihető könyvekkel létesített strandkönyvtárat a pápai Közösségi Bolt a Várkertfürdőben, azóta több mint ezer könyv talált már gazdára – tudtuk meg pénteken a strand bejáratánál tartott sajtótájékoztatón.

Takács Balázs, a Közösségi Boltot működtető Nyugat-Magyarországi Adomány Pontok programfelelőse elmondta, a könyvespolcokat a Vas Népe szerkesztőségétől kapták meg közösségi célokra. Két hét után körülbelül 600, majd a következő hetekben újabb 700 darabbal töltötték fel a nagy érdeklődés okán szinte üres polcokat. A strandon, annak bejáratában, valamint a gyógyászaton elhelyezett, magyar és idegen nyelvű kötetek a pápai bolt tízezer nagyságrendű antikvár könyvállományából valók, helyiek adományai. Megjegyezte, ez az első strandkönyvtáruk a hasonló, a szombathelyi, nagykanizsai, zalaegerszegi kórházakban megvalósult olvasásnépszerűsítő programjaik sorában. Hozzáfűzte, a Közösségi Boltban jelenleg tanévkezdést támogató akció van.

Nagy Zsolt, a Várkertfürdő vezérigazgatója örül a várhatóan hosszú távú kezdeményezésnek, mert ez is a vendégeik kikapcsolódását, kényelmét, örömét szolgálja. Beszámolt róla, hogy a júniusi kedvezőtlen időjárás ellenére viszonylag jó nyarat zártak a forgalmat tekintve. A gyógyászaton a strand bezárását követően is elérhetőek lesznek az ingyenes könyvek.

Takács Balázs, Nagy Zsolt és Unger Tamás a könyvespolcoknál
Fotó: Laskovics Márió

Unger Tamás alpolgármester, a Pápa Város Turizmusáért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetet mondott a pápai közösséget gazdagító programért. Az alapítvány szívesen működött együtt az ingyenes strandkönyvtár kialakításában, mert így a Közösségi Bolt közvetlenül adhatja át a könyveket a helyi turizmus résztvevőinek, azaz a Várkertfürdő látogatóinak. Kiemelte, hogy nincs regisztráció, a könyveket haza lehet vinni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában