születésnap

2018.09.19. 07:00

Nincs bekeretezett fénykép Bordán Irénről az idő falán

Bordán Irén szeptemberben lesz 66 éves. A születésnapját nem ünnepli különösebben. Arra a kérdésre, hogy mennyire zavar egy szép nőt az idő múlása, azt válaszolta: emberként, ahogy megy előre az idő, egyre jobban előtérbe került nála is az élet valódi céljának megfejtése. Miként használjuk fel a létezésünket, a hátralévő és személyre szabott időt.

Varga Róbert

A színésznő szeretné egyszer úgy megmutatni magát, ahogy még nem látták az emberek. Szeptemberben lesz 66 éves, és nem ünnepli születésnapját Fotó: Újszínház

Ilyenkor egyszerre sokasodnak a teendők, az elintéznivalók, a fókuszpontok. Minden percet egyre értékesebbnek, kihasználásra hivatottnak érzünk. A pillanatok fontossá válnak, a régi dolgok gyorsan leperegnek, s jönnek az új, a hátralévő életszakaszt átbillentő feladatok. Ehhez fontos a belső egyensúly megőrzése – mondta. Ő jógázik, rendszeresen úszik, meditál, és mindig figyel az univerzum rezgésére. Tanult polaritásterápiát – diplomázott is belőle –, amely sokrétegű gyógyászati mód, a test, a szervek körüli energiamező és aura kapcsolatára épül. Szerinte minden létezés rezgés és energia is egyben.

A színésznő szeretné egyszer úgy megmutatni magát, ahogy még nem látták az emberek. Szeptemberben lesz 66 éves, és nem ünnepli születésnapját Fotó: Újszínház

Így lehet az emberi életeket is megközelíteni, megérteni a kisugárzásokból. Ő ugyanis nem eljátszani, hanem meg­élni szereti a szerepeit. Ahogy megfogalmazta: annyira nem nosztalgikus alkat, mindig előrenéz. Nincs bekeretezett Bordán Irén-kép a lelke és az idő falán sem. Ha meglátja a régi filmjeit, fotóit, akkor nem tölti el büszkeség vagy szomorúság, hogy elmúlt sok minden, hanem kíváncsian megnézi azokat, s eszébe jut, valójában a sorsunk megírt. Neki nagy lelki szabadságot adott a szülői ház, Kübek­háza, a természet végtelensége, a mező, az állatok közelsége, miközben akkor zavarta, hogy falusi lánynak csúfolták egyesek.

Ma pedig azt látja, ezzel együtt kellett végigjárni a kijelölt kereszteződéseket, mert így lett része a természetnek. Az ő útjának, amikor tésztát gyúrhatott és segíthetett az állatok körül otthon, ahonnan azonban elszökött a főiskolára felvételizni, hogy álmait megvalósítsa. Édesapja nem támogatta, kis híján kitagadta, mégis tőle kapta élete első tűsarkú cipőjét, ami ugye a nőiesség jelképe is egyben. Talán ez is az útjához tartozott. Most önálló előadást szeretne létrehozni Bordán Irén, a népszerű színművésznő, hogy így is megmutassa magát a nézőknek, mert úgy érzi, a színház és ő is adósa még ezzel a közönségnek. Ahogy megfogalmazta, adni szeretne szeretettel, hogy látva lássák!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában