kiállítás

2018.11.13. 19:48

Egyik ötletből jön a másik – Tehetségek napját tartottak Hajmáskéren

Amikor az ember kreatív környezetbe kerül, akkor egyik ötlet követi a másikat, vallja Miklós Judit, a Tehetségek Napját megszervező Közös Jövőnkért Alapítvány elnöke szombaton a művelődési házban.

Leitner Vera

A Tehetségek Napján, november 10-én nyílt kiállítás az Amatőr Komédiás Társulatról készül archív felvételekből a hajmáskéri művelődési házban, ahol a délután folyamán Somody Beáta iparművész támogatásával kézműveskedhettek a legkisebbek. Vastag Richárd tánc- és zeneműhelybe invitálta az érdeklődőket, míg Vörös József, a KJA alapító tagja ördöngös népi játékokat mutatott be a kicsiknek.

– Amikor az ember kreatív környezetbe kerül, akkor ez egy öngerjesztő folyamattá válik: egyik szó követi a másikat, egyik ötletből jön a másik. Az ember megpróbálja mindezeket felkarolni, megvalósítani, ehhez keresi a társakat, résztvevőket, lelkes embereket. Nem sok emberre, hanem a jó emberekre van szükségünk, és úgy gondolom, sikerült nagyon jó embereket megtalálni ehhez a projekthez – köszönte meg Miklós Judit mestertanár, a Közös Jövőnkért Alapítvány (KJA) elnöke a program megvalósításában résztvevő szakemberek közösségi tevékenységét. Ünnepi köszöntőjében Mihalcsik Márta, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának vezető helyettese elmondta, a KJA alapítvány húsz éve alatt mindig is kivette a részét a tehetséggondozásból, számos kiállítást, tehetséggondozó tábort szervezett meg, hagyományos mesterségeket tanítottak a gyerekeknek, de a helyi kapcsolatok ápolása is fontos feladataik közé tartozik.

Ezt követően hirdették ki a Falusi Íz-faktor pogácsasütő pályázat eredményeit, melynek ahol Molnár Csabát férfi, Somodiné Rádóczy Boglárkát női, Kocsis Melissát és Rehák Boglárkát pedig gyermek kategóriában díjazták, de valamennyi további pogácsasütőt – Budai Mónika, Novák Orsolya, Terjéki Péter és Tósoki Szabina – is jutalmazták a szervezők. Az estet a Fláre Beás zenekar koncertje tette még hangulatosabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában