több millió ember fordult meg itt

2018.11.29. 18:04

Ötéves az intézmény: Átadták a Hangvilla zenei díjat

Csemer Boglárka Boggie kapta a Hangvilla-díjat az intézmény ötéves rendezvényén.

Balla Emőke

A Hangvilla 2013. november 29-én este a Sose halunk meg című színházi előadással nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Erre emlékeztek csütörtök délután. Bélafi László, a Hangvilla igazgatója azt mondta: Veszprém egy főre jutó kulturális fogyasztása többszöröse a többi megyeszékhelyének. Ilyen értelemben Veszprém kulturális nagyváros, méltán lehetne Európa kulturális fővárosa. A Hangvilla egy épület, egy intézmény és egy működési modell. Az elmúlt öt évben több millió ember fordult meg itt; vannak, akik komolyzenei és könnyűzenei koncertre, színházi előadásra, konferenciára, kiállításra jönnek, mások ebédelni, kávézni térnek be.

Porga Gyula is Veszprém kiemelkedő kulturális életéről beszélt, melynek egyik titka, hogy nem minden kulturális szolgáltatást a város nyújt, rendezvényeket szerveznek vállalkozások és civil szervezetek is, melyeket az önkormányzat támogat. Veszprém polgármestere szólt arról, hogy a Hangvilla magas szintű, minőségi kulturális programokat kínál, a közönségnek bizalma van az intézmény iránt.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Az ünnepi alkalmon bemutatták Kovács Endre képsorozatát. A mű az útkeresés jegyében született, a fotóművész telefonos képeket készített, az úton levés pillanatát ábrázolta, ismertette munkáját az alkotó.

Az intézmény ötödik évfordulóján díjat alapítottak, melyet olyan fiatal előadó kap, aki élő zenét játszik, akar és tud adni a közönségnek, igazi művész. Első alkalommal Csemer Boglárka Boggie vehette át az elismerést Bélafi Lászlótól és Porga Gyulától. Csemer Boglárka Parfüm című dalának videoklipje által vált világszerte ismertté. Ő képviselte Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben a Wars for Nothing című dalával.

 

A Hangvilla-díjas könnyűzenei előadó a Hangvilla hivatalos átadásának ötödik évfordulóján, 2019. január 5-én ad ünnepi koncertet a nagyteremben. A csütörtöki programon néhány dalt énekelt el a közönségnek.

Bélafi László reméli, hogy a díjból hagyomány lesz, évente egyszer egy előadót díjaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában