évnyitó

2019.01.19. 15:00

A faluért és egymásért is dolgoznak a tótvázsonyi civilek

Tótvázsony nagyon nagy erőssége, hogy olyan civil közösségek dolgoznak itt és olyan magas szintű szakmai munkát végeznek, hogy az egy városnak is a dicsőségére válhatna – fogalmazott a polgármester.

Molnár Sándor

Hauck Jánosné, mellette 2019 Civil díjasa Heilig Zoltánné és Nagy Gellértné a díjátadás után

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Civil évnyitót tartottak már hagyományosan a településen, amelyre meghívták a faluban és a faluért tevékenykedő szervezetek tagjait.

Szendrei Szilárd, a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke fényképekkel illusztrálva elevenítette fel a 2018-as esztendő főbb történéseit, az egyes szervezetek néhány mondatos beszámolóját is hozzáfűzve a képekhez.

Hauck Jánosné, mellette 2019 Civil díjasa, Heilig Zoltánné és Nagy Gellértné a díjátadás után Fotó: Molnár Sándor/Napló

A jó hangulatú visszatekintő után átadták a Tótvázsonyi Hímző Műhely által 2017-ben alapított Örökség díjat. A jelöltre bárki tehetett javaslatot, de a döntést a hímzőműhely tagjai hozták meg. 2019-ben az Örökség díjat Heilig Zoltánné vehette át, a magyar kultúráért és Tótvázsony községért végzett magas színvonalú és példamutató munkájáért. A díjazott 1978-tól a helyi általános iskolában tanít. Nemzetiségi versenyeken többször részesült országos elismerésben diákjaival. Alapítótagja, majd vezetője is volt a német nemzetiségi dalkörnek. Alapítótagja az 1994-ben megalakult Tótvázsonyi Német Nemzetiségi Egyesületnek és a Tótvázsonyért Alapítvány kuratóriumi vezetőjeként is sokat tett és tesz a faluért.

Az elismerés átadása után és még a közös koccintás előtt Sipos Ferenc polgármester köszönte meg a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületnek, hogy minden évben megrendezi ezt az egyre nívósabb eseményt. Kiemelte, hogy évről évre rácsodálkozhatnak arra, hogy egy ekkora településen mennyi közösség és szervezet tevékenykedik és milyen sok program van, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít.

Szendrei Szilárd és Sipos Ferenc polgármester a Civil évnyitón Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Tótvázsony nagyon nagy erőssége, hogy olyan civil közösségek dolgoznak itt és olyan magas szintű szakmai munkát végeznek, hogy az egy városnak is a dicsőségére válhatna. Jó látni azt is, hogy évről évre, mindig vannak új emberek, akik bekapcsolódnak ebbe a munkába és így ez a közösség folyamatosan gyarapszik – fogalmazott a polgármester, aki boldog és programokban hasonlóan gazdag újévet kívánt a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában