ünnepi műsor és elismerések

2019.01.23. 20:32

Sokat tettek Balatonfűzfő kultúrájáért

Ünnepi műsorral és elismerések átadásával ünnepelték a kultúra napját a tóparti településen.

Marton Attila

Molnár Eszter, Király Zsolt és Hegedűs Józsefné Marton Béla polgármestertől vehette át az elismerést

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Dudás Zsolt, az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője köszöntőjében kiemelte, legnagyobb kincsünk a nyelvünk és a kultúránk, amelyek nemzetmegtartó e­rő­vel bírnak, és összekötnek min­den magyart. Arról is be­szélt, a kultúrát óvni és vigyázni kell, ezt legjobban úgy tehetjük, ha továbbadjuk a fiataloknak.

Molnár Eszter, Király Zsolt és Hegedűs Józsefné Marton Béla polgármestertől vehette át az elismerést Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A kultúra napján átgondolhatjuk, hogy megfelelően ápoljuk-e és őrizzük-e anyanyelvünket, tiszteljük-e és továbbadjuk-e hagyományainkat és népszokásainkat, neveljük-e a kultúra, települések és országuk iránti szeretetre a fiatalokat – fogalmazott. Az európai kultúra nem létezhet a nemzeti, így a magyar kultúra nélkül sem, amelynek továbbadásában pedig mindenkinek felelőssége van, zárta beszédét.

Az ünnepségen átadták a Balatonfűzfő kultúrájáért elismerést, amit Hegedűs Józsefné Balatonfűzfő szellemi és művészeti értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért vehetett át Marton Béla polgármestertől. A díjazott vezetésével alakult meg Balatonfűzfő és körzete mozgássérült csoportja, és tavaly ősszel immár 24. alkalommal rendezték meg a Fogyatékossággal élő emberek és barátaik kulturális fesztiválját a településen. Király Zsolt Balatonfűzfő sportéletében és a város hírnevének öregbítésében betöltött szerepéért vehette át az elismerést. Szörfösként számos hazai és több európai versenyen végzett az élen, vitorlásversenyzőként nyolcszor ért el második helyezést a Kékszalag versenyen. Molnár Eszter táncos elhivatottsága és értékteremtő munkája elismeréseként kapta a díjat. Tagja volt több helyi tánccsoportnak, a Vegasz Egyesület elnöke, és oktatóként fiatalokkal ismerteti meg a néptánc alapjait. A közművelődésben végzett 25 éves munkája alapján jubileumi elismerésben részesült Gróf Tibor, a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Az ünnepségen A város fotósa – a fotós városa díjat is átadták. A beküldött képek alapján a zsűri az elismerést idén Vas Veronikának ítélte oda, a díjat Béres Istvánné, a Balatonfűzfői Hírlap főszerkesztője adta át.

A rendezvényen Teleki Gergő zongoraművész, Bori Réka és Jenővári Miklós színművészek adtak ünnepi műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában