"Célunk az örömszerzés"

2019.01.02. 17:00

Újabb festményekkel gazdagodott a zirci kórház

A veszprémi Artist for a Day Élményfestő Stúdió felajánlásából öt művészeti alkotással gazdagodott a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet, melyet Vermes Tamás főigazgató és Varsányi Attila gazdasági igazgató vett át Veres Anita stúdióvezetőtől.

Müller Anikó Hanga

A szavazatok alapján elnyert képeket Veres Anita adta át a kórház vezetőinek, jobbról Vermes Tamás, balról Varsányi Attila

Fotó: Müller Anikó Hanga

– A felajánlásunkban szereplő festményeket az élményfestő programjaink során készítették művészeti vezetőink – Benke Gábor, Pallósi Krisztina, Csuhai Veronika, Takács Mónika – oktatási céllal. Képzőművészeti műhelyünk igazi ellazulást, kreatív élményt és kikapcsolódást nyújt a festeni vágyóknak a hétköznapok rohanásából. Célunk, az alkotás legyen feltöltő szórakozás ugyanakkor a bennünk rejlő kreativitás felszínre jutása. Célunk az örömszerzés. A színekkel való alkotás táplálja belső világunkat, általa teljesebbnek és harmonikusabbnak érezzük magunkat, mondta el Veres Anita, a stúdió megálmodója, aki a Pannon Egyetemen tanít közgazdászként és hobbija a festészet.

A szavazatok alapján elnyert képeket Veres Anita adta át a kórház vezetőinek, jobbról Vermes Tamás, balról Varsányi Attila Fotó: Müller Anikó Hanga

Tavalyi karácsonyi jótékonysági kezdeményezésüket örömmel fogadták a megajándékozottak, ezért a közösségi oldalon az idén is ajánlásokat vártak, hova kerüljön az újabb huszonöt kép. A listára az idén több mint negyven intézmény került fel – kórházak, óvodák, iskolák, állatmenhely, mentőállomás – köztük a zirci kórház is, amely több mint hatszáz szavazattal a második helyen végzett. Az alkotások méltó befogadó helyre kerültek, mert a kórház évek óta támogatja a helyi III. Béla gimnázium művésznövendékeit, akik viszonzásul a nyári gyakorlataikon készült képeket az intézménynek ajándékozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában