Lencsevégre kapni a megismételhetetlent

2019.02.12. 14:00

Rózsavölgyi László természetfotóiból nyílt kiállítás Ajkán

Különleges, a természet sokszínű szépségét bemutató fotókiállítás nyílt a közelmúltban Ajkán, a művelődési központban. Az Ajkai Fotóklub vezetőségi tagjának, Rózsavölgyi Lászlónak a képei a természet csodáit hozzák közel a látogatókhoz.

Borsos Renáta

Rózsavölgyi László képeivel a természeti szépségekre irányítja rá a figyelmet

Fotó: Györkös József

Felgyorsult világunkban jóleső egy pillanatra megállni és szemlélődni, észrevenni a körülöttünk lévő természeti értékeket. Rózsavölgyi László képeivel a természet szépségeire irányítja a figyelmet.

Az ajkai születésű fotós gyermekként szívesen barangolt erdőkben. Pápán érettségizett, majd a mai Soproni Egyetem erdőmérnöki karán szerzett természetvédelmi mérnöki diplomát. Az egyetemi évek alatt került közel a természetfotózáshoz. A fényképezést filmes géppel kezdte, majd a digitális technikával is megismerkedett.

Rózsavölgyi László képeivel a természeti szépségekre irányítja rá a figyelmet Fotó: Györkös József

Az intézmény lépcsőházában kiállított tárlat anyaga az alkotó kitartásáról és tehetségéről tanúskodik. Lencsevégre kapni sokszor a megismételhetetlent úgy, hogy azt a legjobb, és számára leginkább megfelelő perspektívából örökítse meg, bizonyára sok kihívást rejt magában. Az alkotó fotózik fekve vagy fotóállvány mögött gubbasztva, várva a megfelelő pillanatra. Vannak lesből készített képei is, amelyek szintén figyelemre méltóak. Rózsavölgyi László a növény- és állatvilágból, valamint tájképeiből mutatott be válogatást. Fotóival a természetbe hívogatja a szemlélődőt, látni engedi, mit jelent az alkotó számára a Bakony.

Rózsavölgyi László bemutatta az eddigi legnagyobb elismerést kapott fotóját is, amely 2018-ban bekerült a Vadászati értéktárba és a Keszthelyi Vadászati Múzeumba, ahol február végéig látható. A Vadászati Kulturális Értékké minősített fotón egy vizsla apportíroz be egy fácánkakast. A fotós emellett büszke arra, hogy M. Mester Katalin Somlóország kötetéhez ő adta a borítóképet. A művelődési ház látogató közönsége március közepéig gyönyörködhet a természet csodáit bemutató fotósorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában