színpadon A Rigoletto

2019.03.09. 07:00

A VeszprémFest idén is világsztárokat hoz a városba

Az opera ismét szerves része lesz a VeszprémFestnek, idén Verdi Rigolettóját nemzetközi sztárok és az Állami Opera­ház művészeinek közreműködésével élvezheti a közönség a História Kert színpadán – jelentette be Mészáros Zoltán fesztiváligazgató.

Osváth Sarolta

Mészáros Zoltán, Porga Gyula, Ókovács Szilveszter és Medveczky Ádám a budapesti sajtótájékoztatón

Fotó: Osváth Sarolta

Pénteken a budapesti Erkel Színházban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, július 10–13. között négy nagy koncerttel folytatja a sikerszériát a 16. VeszprémFest. Az opera­irodalom egyik legnépszerűbb darabja július 11-én lesz látható-hallható Veszprémben.

Mészáros Zoltán, Porga Gyula, Ókovács Szilveszter és Medveczky Ádám a budapesti sajtótájékoztatón Fotó: Osváth Sarolta

Rigoletto szerepében az olasz bariton, Paolo Gavanelli lép fel, aki korábban már énekelte itt ezt a szerepet – utalt a kezdetekre a sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán. A mantovai herceg szerepében az amerikai René Barberát, Gildaként a cseh Zuzana Markovát hallhatjuk, vezényel Medveczky Ádám. A VeszprémFest az első napon könnyűzenével indít, a holland származású 36 éves énekesnő, Caro Emerald lép színpadra, július 12-én a világ egyik legsikeresebb, igazi reggae-klasszikusa, a UB40 featuring Ali & Astro ad koncertet, a negyedik napon pedig a 2014-ből már ismerős Katie Melua lép fel.

– Jó iránynak bizonyult, hogy Veszprém a kulturális turizmus mellett, az igényes fesztiválok városaként kötelezte el magát – mondta el lapunknak a sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém polgármestere. A VeszprémFest az egyik zászlóshajó, amely idevonzza a hazai és nemzetközi közönséget, és része annak a törekvésnek, hogy a város bebizonyítsa, képes olyan világszínvonalú program megvalósítására, mint amilyen a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) lesz. – Pályázatunk egyrészt azt az üzenetet fejezi ki, amit a zene nyújt: a harmóniát, másrészt azzal, hogy a Bakony és a Balaton térségét bevonva készülünk, a VeszprémFest alapgondolatát visszük tovább, azaz nem egymás mellett, hanem együtt valósítjuk meg céljainkat – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában