Dabronc

2019.03.12. 07:00

Németh Tibor mostantól saját dalát is énekli

Dalszerző és szövegíró lett Németh Tibor, aki két évtizede zenészként szórakoztat.

Tisler Anna

Németh Tibor dalt szerez, szöveget ír Fotó: archív

A dala igazi bulis, fülbemászó beköszönő dal. Mint mondta, bizonyos idő után a közönség már elvárja a saját szerzeményt. A dalszöveg nem az íróasztal mellett görcsölve jön, hanem bármikor bevillanhat pár szó, néhány sor, ami aztán továbbfűzhető.

– Nekem leginkább éjszaka jönnek a gondolatok – mondta. – Felébredek, gondolkodom rajta, reggel folytatom. Addig nem megy ki a fejemből a szöveg. Ha a dal kész, jön a dallam, a hangszerelés. A mai profi stúdiókban bármilyen hangzást el lehet készíteni.

Németh Tibor elmondta, ma már a zenésznek nemcsak énekelni meg hangszeren játszani kell tudnia, hanem értenie kell a technika szereléséhez, a számítástechnikához, a fények beállításához is. Már a fénytechnika is számítógépes programmal működik, aminek megírása komoly és időigényes munka. A technika folyton fejlődik, amellyel haladni kell. Mellette sokféle igénynek kell megfelelni. Egy esküvőn vagy bálon a kisgyermektől a nyugdíjasig mindenki ízlését ki kell szolgálni.

Németh Tibor dalt szerez, szöveget
ír Fotó: archív

Számos stílus fér meg a zenei életben egymás mellett, mindre fel kell készülni. Kérhetnek rockot, magyar nótát, diszkót. Az aktuális menő dalokban pedig kötelező otthon lenni. Tibor két szintetizátort használ, mindegyiken más stílusú zenével, de a több mint kétezer dal szinte mindegyikét fejből is tudja. Mint elmondta, sok felkérése van, szereti a közönség. A főállását is úgy választotta meg, hogy a hétvégéi szabadok legyenek. Folyamatosan újít, halad a technikával, ami költséges, de nélkülözhetetlen. Hívták tehetségkutató műsorokba is, de nem kívánja megméretni magát. Neki egy a fontos, a közönség szeretete. Az a pillanat, amikor a lakodalom végén odamegy hozzá az ifjú pár, és azt mondja, feledhetetlenné tetted életünk legszebb napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában