Bem József matematikaverseny

2019.03.07. 11:00

Veszprém megye legjobb matekosait díjazták

Az idén 24. alkalommal rendezték meg a hagyományos Bem József megyei matematikaversenyt.

Balla Emőke

A matematikaversenyen a másodiktól a nyolcadik évfolyamig mérték össze tudásukat. Az eredményhirdetésen a legjobbakat díjazták

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az idei megmérettetésen Veszprém megye harminc intézményéből 779 diák nevezett. A diákok a második évfolyamtól a nyolcadik évfolyamig mérték össze tudásukat. A versenyzők először a körzeti fordulóban oldották meg a feladatsorokat, majd évfolyamonként a harminc legjobb eredményt elérő ta­nuló jutott a döntőbe. A tanulók különórákon készültek a versenyre, otthon is gyakorolták a feladatokat.

A matematikaversenyen a másodiktól a nyolcadik évfolyamig mérték össze tudásukat. Az eredményhirdetésen a legjobbakat díjazták Fotó: Penovác Károly/Napló

Az eredményhirdetésen kategóriánként az elsőtől a tizedik helyezett diákokat és felkészítő pedagógusaikat díjazták, tájékoztatott Horváth Szilárd, a versenyt szervező intézmény, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.

A második évfolyamon első helyezést ért el Gángó Virág (Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola, felkészítő tanár: Deésné Somogyi Edina). A harmadikosok között a legjobb lett Ondró Máté (Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítő: Gálné Gacsal Erika), a negyedikesek között Ladányi Száva (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Harmati Csilla) végzett az élen.

Az ötödik évfolyamon első lett Szita Emese (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Fekete Marianna), a hatodik évfolyamon Szilágyi Barnabás (Padányi Katolikus Gyakorló Iskola, felkészítő: Bischofné Szabó Klára). A hetedikesek legjobbja Ihász Bertalan Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Nagyné Völgyi Ildikó), a nyolcadikosok között pedig Kadem Anis (Veszprémi Báthory István Általános Iskola, felkészítő: Durmics Mihály) végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában