furcsa pár

2019.04.13. 07:00

Az S. K. Társulat két produkcióját is bekasztingolták

A pápai S. K. Társulat két produkcióját is beválogatták az idei, ötödik alkalommal, május 30. és június 2. között megrendezendő Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) tíz előadásból álló versenyprogramjába.

Laskovics Márió

A Furcsa pár női változata az S. K. Társulat előadásában már kétszer aratott sikert a pápai közönség körében

Forrás: S. K. Társulat

A kettős sikerről Szabó Szilárddal beszélgettünk, aki mindkét darabban oroszlánrészt vállal, ugyanis a Neil Simon: Furcsa pár női változatának rendezője, valamint a David Grossman: Egy ló besétál a bárba című monodráma főszereplője.

A pápai S. K. Társulat tagjai a Furcsa pár női változatának díszletében. Jobbra alul Szabó Szilárd
Fotó: S. K. Társulat

Utóbbi kapcsán Szabó Szilárd elmondta, fia, Szabó Dávid írta át a regényt színpadra, s rendezi a darabot. Tehát a „családi vállalkozásban” fordított módon a budapesti Játékszínben világosítóként pallérozódó fiataltól kapja az instrukciókat.

– Az izraeli író művéből egyelőre csak hazájában mutattak be színdarabot, ott is több szereplővel. Tavaly nyár óta kezdtük a megvalósítást, a szöveg többször változott. A sztori egy beteg stand up komikusról szól, aki lelki számadást készít, a földi világtól való búcsúzásra készülve. Az előadásunkat egyfajta „léleksztriptízként” aposztrofáljuk. A megmérettetés előtt bemutatnánk a darabot a pápai Nekünk Nyolcban – tette hozzá.

A Furcsa pár női változatát az S. K. Társulat eddig kétszer adta elő, nagy sikerrel a pápai színházteremben, telt ház előtt.

– Pataki András, a KASZT fesztiváligazgatója rögtön a premierünk után meghívta a darabot. Örülünk a rendkívül jó lehetőségnek, hogy végre együtt mutatkozhat be a csapatunk. Hiszen két éve a Jövőre veled ugyanitt című komédiában M. Varga Verával kettesben, tavaly pedig az Egy őrült naplójában egyedül állhattam a KASZT színpadára. A közönség egyébként összevetheti majd a nőit a két éve a komlói Súgólyuk Színház által előadott férfi változattal – árulta el Szabó Szilárd.

A Furcsa pár női változata az S. K. Társulat előadásában már kétszer aratott sikert a pápai közönség körében Fotó: S. K. Társulat

A KASZT idei mezőnyében a pápai S. K. Társulat két előadása mellett Veszprém megyét képviseli még a veszprémi Alig Színpad, Zalavári András Mese, mese átka című egyszemélyes produkciójával. Sőt, a versenyprogramban szerepel még egy monodráma, Henri Charriére Pillangó című művéből, a győri RÉV Színház és az inárcsi Kb35 csoport koprodukciójában.

Szabó Szilárd megjegyezte, a fesztiválokon általában nem szeretik annyira a monodrámákat. Ehhez képest a tíz versenydarabból három egyszemélyeset láthat majd a nagyérdemű az idei KASZT-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában