jótékonysági akció

2019.04.06. 12:46

Balatoni gyerekek utazhattak Budapestre

Egy déli parti és egy északi parti család juthatott el Budapestre. Olyan balett táncosokat láthattak a színpadon, akik Bécsben, Londonban és Moszkvában is fellépnek.

A gyerekek és szüleik láthatták a világ egyik leghíresebb balett-táncosát is, aki a londoni bemutatója után érkezett Budapestre. A szerencsés családok Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán találhatták meg a péntek estére szóló belépőjegyeket. Ezeket Balatonfüred és Siófok környékén található játszótereken rejtették el.

Oleg Ivenko, Kovács Zsolt és Bokor Roland

Ebben a pillanatban a világ legnépszerűbb táncosa Oleg Ivenko, aki éppen Magyarországon tartózkodik. Az alig 22 éves művész játssza a főszerepet abban a filmben, amely a világ egyik legismertebb balett táncosáról, Rudolf Nureyevről szól. A White Crow című angol filmet néhány napja mutatták be Budapesten. Oleg Ivenko vendégként fellépett azon a versenyen is, amelynek győztese, 5000 dollárt (közel másfél millió forintot) is nyert. Mint azt Bokor Roland, a verseny szervezője elmondta: A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf Nurejev születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából került sor a művész nevét viselő Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny újabb eseménysorozatára, amelyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg. A pénteki díjkiosztó a Vígszínházban került megrendezésre 2019. április 5-én. A gálán részt vett a londoni The Royal Ballet szólistája, Sarah Lamb, valamint Maria Yakovleva és a bécsi operaház sztárja is.

A másfél millió forintos díj sok tehetséges táncost megmozgatott. Ugyanakkor a legtöbb művésznek nem a pénz volt a legfontosabb motiváció ezen a versenyen. „Mi magyarok kimondottan büszkék vagyunk arra, hogy olyan nemzetközi zsűri előtt is bizonyíthattuk tudásunkat, akik a bécsi, a londoni, moszkvai és a tokiói operaházak színvonalához vannak szokva. Számunkra kimondottan inspiráló volt, hogy megmutathatjuk, a magyar táncművészet is a világ élvonalába tartozik. – mondta Kovács Zsolt, a verseny egyik magyar indulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában