Sorsfordítók a 20. században

2019.05.01. 07:00

Különdíjat kapott a vámosi Waldorf-iskola

Különdíjat kapott a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf-iskola az Estöri Kreatív történelmi versenyen Kismartonban.

Balla Emőke

Hagyomány és modernitás – Sorsfordítók a 20. században címmel rendezték az Estöri verseny döntőjét április 27-én a kismartoni Esterházy-kastélyban. Az újító és immár hagyományteremtő megmérettetés a történelemoktatásba integrálja a digitális eszközöket, azokat a diákok folyamatosan használják a feladatok megoldásánál.

Az idei versenyen elindult 149 háromfős csapatból 14 jutott be a döntőbe és küzdött az értékes nyereményekért: a részvételért az egyhetes, július 1–7. között megrendezendő nyári egyetemen, továbbá digitális eszközökért.

Az első három helyen a nagykanizsai Batthyány-gimnázium Perfetti Sconosciuti, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium EmlékfoszLányok és a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Andrássy Gráciák Kismartonban elnevezésű csapata végzett, de különdíjból is jutott bőven a tehetséges diákoknak.

Különdíjat kapott többek között a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola Tiltott Tégla Tagjai, valamint a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Equi Alba fantázianevű csapata, akiknek Dunai Mónika országgyűlési képviselő, az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke parlamenti belépőket ajánlott fel.

Borítóképünkön a kismartoni Esterházy-kastély, fotó: SamuT/wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában