értéket közvetítenek

2019.06.20. 16:00

Először adott koncertet Pápán a Margaret Island zenekar

A zenekar népzenei elemekkel tarkított hangzás- és igényes, pozitív szemléletű szövegvilágával lopja be magát rajongóik szívébe.

Laskovics Márió

Füstös Bálint gitáros, Lábas Viki énekes és Törőcsik Kristóf basszusgitáros

Fotó: Laskovics Márió

A Margaret Island elsősorban akusztikus alapokra épülő, zenéjükbe folkos elemeket is beépítő popegyüttes. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alkotják a zenekar magját, akiket további teljes jogú tagok és közreműködők egészítenek ki koncertjeiken és felvételeiken. 2014-es alapításuk óta számos más elismerés mellett 2016-ban Fonogram-díjat nyertek az év felfedezettje kategóriában és 2018-ban az év junior könnyűzenei alkotója artisjus-díjat is megkapták. 2017-ben az Egyszer volt, idén pedig a III című albumuk lett aranylemez.

A fiatal, egyre népszerűbb zenekar első ízben adott Pápán koncertet a 29. Pápai Játékfesztivál második napi sztárvendégeként. A fellépés előtt Lábas Viki énekes, Füstös Bálint gitáros és Törőcsik Kristóf basszusgitáros nyilatkozott lapunknak.

Az alapító tagok a kezdetek kapcsán elmesélték, azért esett névválasztásuk a Margit-szigetre, mert próbálnak olyan megnyugvást, a nagy zsongásból való kiszakadást jelenteni a magyar könnyűzenében, mint amit a sziget fejez ki a budapestiek számára. Lábas Viki hozzáfűzte, nem tudatosan készült énekesnek, azonban érezte, hogy a zene és a tánc jól eső energiákat szabadít fel benne. Hosszú, rögös utat járt be addig, amíg eljutott odáig, hogy képes legyen minden este gátlásaitól megszabadulva „lemeztelenedni” és énekelni a színpadon.

Füstös Bálint gitáros, Lábas Viki énekes és Törőcsik Kristóf basszusgitáros
Fotó: Laskovics Márió

Füstös Bálint megjegyezte, a rajongóikkal való kapcsolattartás nagy felelősség, igyekeznek minél közvetlenebben kezelni. Sokat jelent a zenekarnak a visszacsatolás, hogy mit és mennyit ad az embereknek egy-egy daluk. Törőcsik Kristóf hozzátette, nem a hírnév miatt turnéznak sokat, egyszerűen szeretnek színpadon lenni, és szívesen vállalják a népszerűséggel együtt járó közönségtalálkozókat, dedikálásokat.

– Mindent meg kell tenned azért, hogy utána már csak a szerencsén múljon. Rengeteg alázat, tisztelet és munka szükséges a sikerhez. Az igényes, értékeket közvetítő szövegvilág a legfontosabb számunkra, az új generáció tagjaiként is próbáljuk a lehető legjobbat adni, habár manapság ez egyre kevésbé dívik. Kezdetben angolul kezdtünk zenélni, aztán a Soaked in life című dalunkra Bródy János írt magyar szöveget (Nem voltál jó). Azóta csak magyarul írunk dalt, főleg mi magunk, de ő is gyakran besegít. Illetve Hujber Szabolcs egyengeti a dalszövegeinket – fejtették ki.

Este a zenekar igazán felszabadult, életvidám, fiatalos lendületű, remek hangulatú koncerttel rukkolt elő. A pápai közönség körében leginkább az Egy lány sétál a domboldalon, a Nem voltál jó, az Eső, a Veled minden, a Hóvirág és az Éjszaka című dalok aratták a legnagyobb sikert a három lemezük megannyi slágerét felvonultató repertoárból. A Margaret Island a közönséghez való dicséretes hozzáállását tükrözte, hogy a koncertet követően a rajongóknak lehetőségük volt találkozni, kötetlenül beszélgetni és fotózkodni a zenekar tagjaival.

A három fiatal zenész előrevetítette, hogy idén „csak” egy válogatáslemezt adnának ki a legjobb koncertfelvételeikből, ugyanis az elmúlt öt évet nagyon meghúzták. Emellett folyamatosan dolgoznak új dalokon is. Nyáron ott lesznek a legnagyobb fesztiválokon, illetve különleges helyszíneken – például az aggteleki cseppkőbarlangban, a szigligeti várban, vagy a pannonhalmai levendulafesztiválon – lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában