Rozé-, rizling- és jazznapok

2019.07.09. 17:30

A Varázslat lett Veszprém város bora 2019-ben

A Rozé-, rizling- és jazznapok negyedik napján, hétfőn hivatalosan is átadták a csopaki Söptei pincészetnek a Veszprém város bora díját a fesztivál színpadán.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Mészáros Zoltán a fesztivál főszervezője köszöntötte az ünnepélyes alkalomból összegyűlt tömeget. – Több éve már, hogy Veszprém városnak saját bora van, de ez az első alkalom, hogy ezt a bort, Veszprém város hivatalos borát ünnepélyekeretek között, itt a Rozé-, rizling-, jazznapok egyik esélyén jelentjük be.

- Az idei a harmadik alkalom, amikor kiválasztottuk a város borát, a városnak mostmár nemcsak egy hozzáillő fesztiválja van, hanem egy hozzá illő bora is. Szeretném megköszönni elsősorban Martonosi Zsoltnak, aki az ötletadója volt a projektnek. Én már ismerem ezt a nagyon finom bort, biztos vagyok benne, hogy a nagy többség ugyanilyen elégedett lesz vele, mint amennyire én is vagyok – mondta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Martonosi Zsolt a kezdeményezés és a bírálat főszervezője, Söptei Zsolt borász Söptei Pincészet, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Harmadik éve választjuk ki Veszprém város borát, de ez volt az első év, amikor szisztémát váltottunk, és azt gondoltuk, hogy az lenne a legszerencsésebb, ha a városban működő legjobb éttermek, és azoknak az üzletvezetői, sommelier-i választanák ki a bort, nagyon fontos, hogy megemlítsük őket, akik segítettek kiválasztani, köztük volt a Gusto 13 csapata, az Oliva étterem, a Betekints, a Malomkert sörház és a Villa Medici. Nincs még egy olyan megye, ahol ennyi jó borvidék van, erre nagyon büszkék lehetünk. Négy borvidék fekszik Veszprém megyében, ebből három világszintű – mondta el beszédében Martonosi Zsolt, gasztro-és borszakértő a Balatoni Kör képviseletében.

Söptei Zsolt vehette át Porga Gyula polgármestertől az elismerést
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A csopaki Söptei pincészet borát választotta a zsűri a Veszprém Város Bora 2019-es címre, melyet az ünnepélyes díjátadó után a fesztivál-közönség meg is kóstolhatott. Ez az a bor, mely egy éven keresztül összeforr a város nevével, mely jelen lesz az ünnepségeken, díjátadókon. A nagy múltra visszatekintő Söptei pincészet neve önmagában is garancia a minőségre, Veszprém városával együtt pedig egymást erősítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában