Fentről nézve minden más

2019.09.02. 16:00

Kiállítással ünnepelték a magyar fotográfia napját a bakonyi csillagászok

A Bakonyi Csillagászati Egyesület az Ajkai Fotóklubbal Fentről címmel a magyar fotográfia napjához kapcsolódóan közös kiállításra invitálta az érdeklődőket a városi múzeum fotógalériájába a közelmúltban.

Borsos Renáta

A Bakonyi Csillagászati Egyesület tagjai örömmel adtak tájékoztatást sikeres, Űrbatyu névre keresztelt expedíciójukkal kapcsolatban Fotó: egyesület

A rendezvényt az Ajkai Fotóklub vezetője, Tihanyi György nyitotta meg. Beszédében a fotográfia történetét idézte fel. Bemutatta óriási fejlődésének legérdekesebb momentumait, és rátért a drónfotózás új keletű térhódításának ismertetésére is.

A Bakonyi Csillagászati Egyesület elnöke, Ivanics Ferenc a közelmúltban lezajlott sikeres, Űrbatyu néven ismert küldetésükről informálta a közönséget. Elmondta, a Holdra szállás 50. évfordulóján, a közelmúltban indították el első magas légköri ballonjukat a sztratoszféra magasságába. Útja során káprázatos felvételeket készített az űrbatyu, amely aztán a tihanyi part közelében, a Balatonban landolt.

A Bakonyi Csillagászati Egyesület tagjai örömmel adtak tájékoztatást sikeres, Űrbatyu névre keresztelt expedíciójukkal kapcsolatban Fotó: egyesület

A látogatók megtudták, hogy a speciális kutatóballon már a rajtot követő néhány percben megkezdte a fényképezést és a videofelvételek rögzítését, így Ajkáról és a Balatonról egészen egyedi képeket készített. A legszebb felvételekből összeállított kiállítási anyag elnyerte az érdeklődők tetszését.

Az egyesület alelnöke, Veisz András, és Békési Zoltán egyesületi tag az expedíció technikai hátteréről tartott tájékoztatást. A záporozó kérdésekre – amelyek az űrbatyu felszereltségére, a képek készítésének módjára és az utómunkára vonatkoztak – örömmel feleltek.

Az űrbatyu természetesen nem hiányozhatott a kiállítás megnyitójáról, hiszen általa készültek a kiállításon megtekinthető lélegzetállítóan gyönyörű felvételek. Többen még fotózkodtak is a ballon kiállított műszergondolájával, rakományával és műszereivel.

Az esemény végén nagy izgalommal reptették meg az egyesület és a fotóklub tagjai az Ajkai Fotóklub nagyszerű drónját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában