petőfi színház

2019.10.19. 07:00

Spenót Panna kalandjait láthatjuk a veszprémi színpadon

Az idei évad első gyermekszínházi előadásának bemutatóját vasárnap délután tartják a Veszprémi Petőfi Színházban, Gaál Attila Csaba rendezésében.

Balla Emőke

Fotó: Balogh Akos

Főzelékország királyának nagy bánatát senki és semmi nem tudja orvosolni. Hiába főzi világhíres szakácsnéja a finomabbnál finomabb étkeket, hiába nyeri sorra országa a főzelékfőző-olimpiákat, lánya, a szépséges Anna hercegnő csak tortát, gumicukrot, édességet hajlandó enni. Van ebből baj, és a követelőzésből, hisztizésből, hiszen hiá­ba a szépség, a kérők menekülnek a közeléből. Márpedig a király férjhez akarja adni a lányát. Így megy ez hétről hétre, mígnem a palotában megjelenik a titokzatos kertész. Magával viszi a királylányt, igazi spenótot kedvelő háziasszonyt farag belőle. Hogy mi a titka, az kiderül az előadáson.

Hedry Mária mesejátékát Gaál Attila Csaba állítja színpadra, akinek ez az első rendezése. Annát Dér Mária, Jácintot Lukács Dániel egyetemi hallgató alakítja, a király és Balambér Szeles József, Borbála és Bibircsók Palásthy Bea. A díszleteket Nagy Eszter, a jelmezeket Lokodi Aletta készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában