zene, mese, tánc

2019.11.08. 07:00

Gazdag programkínálat a pápai ének-zenei iskola Erkel-napján

Erkel Ferenc zeneszerző születésnapja minden évben jeles alkalom a nevét viselő általános iskolában. Idén őszi kiállítással, mesével, néptánccal, zenével, rajzversennyel, városi sétával és faültetéssel ünnepeltek.

Laskovics Márió

Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola csütörtökön tartotta névadójának, nemzeti imádságunk zeneszerzőjének hagyományos, jó gyakorlatként elfogadott emléknapját.

Az Erkel-nap állandó mozzanata, amikor a végzős diákok kékfestős kendőt kötnek az első osztályosok nyakába
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A tanításmentes ünnepnapon Heizer Zoltánné intézményvezető és Mógor Dávid, a diákönkormányzat elnöke köszöntötte a boldog és ökoiskola tanulóit, dolgozóit.

Az 1.A osztály, immár kékfestős kendővel a nyakban
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Nagy Sebestyén, Németh Léna, Mógor Dávid és Horváth Vanda 6.Z-s diákok vetített képes előadásban számoltak be Erkel Ferenc (1810-1893) életművéről, a Himnusz hangjait követően megkoszorúzták a névadó emléktábláját. Majd a végzős tanulók kékfestős kendő nyakra kötésével rituálisan is igazi erkelesekké avatták az első osztályosokat.

Az 1.Z osztály, immár kékfestős kendővel a nyakban
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Heizer Zoltánné elmondta, az Erkel-nap hagyományos mozzanata a koszorúzás és a kendőkötés. Idén hatvankét elsőst köszönthettek kötelékeikben.

Az első osztályosok, immár kékfestős kendővel a nyakban
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Gazdag és változatos programkínálattal készültek a november 7-i ünnepnapra játékos, vidám hangulat megteremtése, és tartalmas ismeretterjesztés céljával, a tematika központjában a néphagyományok álltak.

Heizer Zoltánné intézményvezetővel osztályonkénti kétfős küldöttség koszorúzta meg Erkel Ferenc, az iskola névadójának emléktábláját
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A felső tagozatosok előzetes feladatként őszi kiállítást készítettek, az évfolyamonkénti installáció az aulában tekinthető meg.

Nagy Sebestyén, Németh Léna, Mógor Dávid és Horváth Vanda 6.Z-s diákok vetített képes előadásban számoltak be Erkel Ferenc életművéről
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Müller Anita, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület elnökének néptáncról, -viseletről tartott előadása után a Pápai Musical Stúdió képzeletbeli zenetörténeti utazásán vehettek részt. Majd az osztályfőnökök vezetésével a város nevezetességeit térképezték fel, s feladatlapot oldottak meg. Egy kóddal visszaérkezve válogathattak a finomságokat rejtő kincsesládából.

A felső tagozatosok előzetes feladatként őszi kiállítást készítettek, az évfolyamonkénti installáció az aulában tekinthető meg
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az alsó tagozatosok a mesék birodalmában kalandoztak Böde Péter vándormeseíró interaktív foglalkozásain, A brémai muzsikusok című meséhez rajzverseny formájában illusztrációkat készítettek, valamint zárásként három fát ültettek el az iskola tanösvényén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában