kultúra

2019.12.10. 16:00

Autistákat, pszichiátriai betegeket és egyetemistákat támogat a veszprémi Petőfi Színház

A jótékony január keretében a Veszprémi Petőfi Színház három sikerdarabjának előadásaival három veszprémi civil szervezetet, az AutiSpektrum Egyesületet, a Veszprémi Egyetemi Színpadot és a Horgony Alapítványt támogatja a színház.

Horváth Virág

A Petőfi Színház esetében elindult a rekonstrukciós program előkészítése Fotó: Petőfi Színház

Fotó: Petőfi Színház

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az intézmény életében fontos szerepet játszik a jótékonyság, és igyekeznek ezekkel az akciókkal a színházon kívül más, fontos karitatív területekre is felhívni a színházlátogatók figyelmét.

A jótékonysági akció ötlete a színház igazgatóhelyettesétől, ‎Kellerné Egresi Zsuzsannától származik. Elmondta, Az esőember, a Holt költők társasága, valamint a Tortúra című darab januári bérletszünetes előadásainak jegybevételéből támogatják majd a civil szervezeteket. – Ez nem jelent plusz költséget a színházlátogatóknak, ugyanis a jegyek ára változatlan marad. A Petőfi Színház minden megváltott jegy árából ötszáz forintot ajánl fel – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Az esőember című darabbal az AutiSpektrum Egyesületet, a Holt költők társasága című darabbal a Veszprémi Egyetemi Színpadot, a Tortúra című pszicho trillerrel pedig a Horgony Alapítványt támogathatják a Veszprémi Petőfi Színház látogatói.

A sajtótájékoztatón a civil szervezetek vezetői, Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke, Balczár Lajos, a Horgony Alapítvány kuratóriumi elnöke és Fekete Balázs, a Veszprémi Egyetemi Színpad műhelyvezetője is részt vettek. Mivel mindhárom szervezet egyedi finanszírozási problémákkal küzd, köszönettel fogadták a színház felajánlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában